Şehit ailelerinden Türkkan’a tepki

Gümüshane Şehit Aileleri ve Gazilere Yardım Derneği, Bingöl ziyareti sırasında şehit kardeşine ağza alınmayacak küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan’ı kınadı.

Şehit ailelerinden Türkkan’a tepki

Fatih Parkında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan dernek üyeleri bu emsalsiz millet için şehit ailelerinin çok değerli olduğunu vurgulayarak onlara dil uzatmanın kimsenin haddine olmadığını söyledi.

Grup adına açıklama yapan dernek başkan yardımcısı Tugay Şahin, İYİ Parti Milletvekili Lütfi Türkkan’ın Bingöl ziyareti sırasında vatan için can veren şehidin kardeşine ağza alınmayacak şekilde küfür ettiğini, şehidimizin şahsında tüm şehit ailelerinin ve gazilerin onurunu incittiğini belirterek, “Böyle bir davranışın toplumda asla yeri olmayacağı gibi gazi meclisimizin mensubu olması sebebiyle bir milletvekiline asla yakışmayacak sorumsuz bir davranıştır. Bu ve bunun gibi düşünenlerin milletimizin gönlünde asla yeri olmayacaktır. Bu emsalsiz millet için şehit aileleri çok değerlidir. Onlara dil uzatmak kimsenin haddine değildir. Şehidimizin kardeşine yapılmış olan bu hareketi tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış kabul ediyor, esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Toplumda vicdan sahibi her vatandaşı rahatsız edeceğinden emin oldukları bu davranışın İYİ Parti içinde de tepki ile karşılanacağından şüpheleri olmadığını kaydeden Şahin, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in de elbette bu konu ile ilgili değerlendirmeleri olacaktır. Bu konuda kısa sürede açıklamalarını bekliyoruz. Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin, aziz hatıralarına, bizlere emanet olan yakınlarına saygısızlık edenleri yüce milletimiz asla unutmayacaktır. Vatan için gözünü kırpmadan şehadete koşan şehitlerimiz bu vatanın tapusudur. Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış kişilerdir. Onların emanetleri milletin, devletin emanetleridir. Kamuoyunun ve milletimizin vicdanında zaten yok hükmünde olan bu şahsi, önce yüce Allah'a havale ediyor. Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği adına devletimizin yüce makamlarına bu basın açıklamamızı bir suç duyurusu ilanı olarak duyuruyoruz” diye konuştu.

Dernek başkanı Gazi Kaanoğlu’nun da katıldığı basın açıklaması “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarının atılmasıyla son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER