Şehit Savcı Kiraz İçin Gümüşhane’de Tören Düzenlendi

Gümüşhane’de, İstanbul Adliyesinde terör örgütü mensupları tarafından rehin tutulduğu sırada şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için program düzenlendi.

Gümüşhane’de, İstanbul Adliyesinde terör örgütü mensupları tarafından rehin tutulduğu sırada şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için program düzenlendi.

Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen programa Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları katıldı.

“CAN EVİMİZDEN VURULDUK”

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından yaptığı konuşmasına “keşke bugün burada Türk adaleti adına daha güzel şeyler konuşmak için bir araya gelseydik” temennisiyle başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, can evlerinden vurulduklarını söyledi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BÜYÜK BİR DEVLETTİR, BU SALDIRILAR HİÇBİR ZAMAN BİZİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ”

Şehit Savcı Kiraz’ın mesaisi 12.00’da bitmesine rağmen 12.36’da görevinin başında ve adalet tesis etmek için çalıştığı sırada menfur bir saldırı sonucu şehit edildiğini ifade eden Çevik, “Maalesef Türkiye’nin göbeğinde, en iyi korunan adliye saraylarımızın birinde böyle bir menfur saldırıyla karşı karşıya kaldık. İnşallah büyüklerimiz de bu olaydan ders çıkaracak. Hep birlikte, tüm yargı çalışanları olarak bizler de gereken dersleri çıkarıp bir daha bu tarz menfur saldırıların gerçekleşmesini önlemek amacıyla gerekli tedbirleri alacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Bu saldırılar hiçbir zaman bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz. Büyük iş yükü altında çalışan yargı çalışanlarının şevkini hiçbir zaman kıramaz. Terörü lanetliyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta eşi, çocukları ve kederli ailesine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin, devletimizin, milletimizin başı sağolsun.” dedi. 

“KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI BİR GÜNDEYİZ”

Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi de konuşmasında kendilerini bu zor ve acı günlerinde yalnız bırakmadıkları için tüm katılımcılara teşekkür etti. Hain bir saldırı sonucu meslektaşlarının şehit edilmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını kaydeden Terzi, “Bu ilk değil ama inşallah son olacak bu saldırı. Bunun biz adliye çalışanlarını yolumuzdan geri koymayacağını bütün arkadaşlarım adına özellikle belirtmek isterim. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bu günde meslektaşımızın ailesine, dostlarına ve camiamıza sabırlar diliyorum. Milletimizin, bizlerin başı sağolsun.” diye konuştu.

“TÜRK YARGISINA VE ADALETİNE MERMİ SIKILMIŞTIR”

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan ise meydana gelen menfur olayla Türk yargısına ve adaletine mermi sıkıldığını belirterek, şunları söyledi: “Biz bu sıkılan mermiyi, mermiyi sıkan ve sıktıran elleri şiddetle, nefretle kınıyoruz. Yapılan saldırıyı kabullenmek mümkün değildir. Savcımızın şehit edilmesi nedeniyle son derece üzgünüz. Bu üzüntümüzü yüreğimizin en derin noktalarından itibaren en şiddetli öfkemizle hissediyoruz. Gönül isterdi ki her türlü tedbir alınsın, hiçbir savcımız böyle bir menfur saldırıya maruz kalmasın. İnşallah hiçbir eksiklik olmayacak şekilde bundan sonra da tedbir alınmasını diliyoruz. Bu konuda biz avukatlarda elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyoruz. Bu saldırının engellenip engellenemeyeceği hususunun da irdelenmesinin bundan sonra Türk yargısının birinci vazifesi olacaktır diye umuyorum. Hepimizin başı sağolsun.”

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından şehit Savcı Kiraz için duaların yapılmasıyla program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER