Seracılık kursu başladı

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 168 saatlik Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği (Seracılık) kursu başladı.

Seracılık kursu başladı

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 168 saatlik Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği (Seracılık) kursu başladı.

Kurumun toplantı salonunda 13 Mart tarihinde başlayan halka açık, belgeli Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği (Seracılık) kursu 19 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.

İl Müdür Yardımcısı Vekili Necati Ceyhan, eğitime başlayan kursiyerleri ziyaret ederek gerek birim alandan yüksek getiri elde etme gerekse kontrollü ve sağlıklı ürün elde etme açısından seracılığın önemine değinerek eğitimin kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Oya Ulutaş, Ziraat Mühendisi Nursel Özerden ve Ziraat Yüksek Mühendisi Büşra Çil’in eğitici olarak katıldığı kursta genel seracılık, tohum fide dikimi, toprak tahlili, gübreleme, örtüaltı domates, hıyar, patlıcan, biber, fasulye yetiştiriciliği, örtüaltı çilek yetiştiriciliği, bitki besleme, zirai mücadele teknikleri, sebze hastalıkları, sebze zararlıları, yabancı otlarla mücadele, örtüaltı entegre mücadele ve EKÜY projeleri, çilek hastalık ve zararlıları ve mücadele yöntemleri, biyolojik ve biyoteknik mücadele, kimyasal mücadele, kalibrasyon, topraksız tarım, marul, ıspanak, soğan, maydanoz yetiştiriciliği gibi konularında eğitim verilecek.

Kursun sonunda kursa katılan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği” sertifikası verilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER