Siirt'teki Şehit Ateşi Gümüşhane'ye Düştü

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerden Yusuf Tüfekçi’nin (22) baba evine ateş düştü.

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerden Yusuf Tüfekçi’nin (22) baba evine ateş düştü.

Kürtün ilçesine bağlı Akçal köyünde ikamet eden ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, mahallede tam teşekküllü 112 ambulansı ve sağlık ekibi bekletiliyor.

Askeri personel tarafından bilgi verilen Akçal ailesini komşuları da yalnız bırakmadı. Çok sayıda yakını Langas mahallesindeki evine akın ederken, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk şehit ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu.

Baba Kenan Tüfekçi, duygularını ifade ederken ağzından şu sözler döküldü: “İzine gelmişti, geçen Cumartesi yolcu etmiştim. Cuma günü Trabzondaydım. Uyku uyumadım. İçime doğdu. Evimi yaptı da dönmüştü. Tim komutanına da bal götürmüştü. Oğlum verdin mi dediğimde daha gelmediğini söylemişti. Daha ne kadar kurbanlar vereceğiz.”

Asiye ve Kenan Tüfekçi çiftinin 2’si kız 2’si erkek olan 4 çocuğunun en büyüğü olduğu öğrenilen Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi’nin köyüne izine geldiği ve 3 Kasım Cumartesi günü geri döndüğü ifade edildi.

Baba Kenan Tüfekçi’yi oğlunun şehit haberini getiren askeri personel teselli etmeye çalışırken anne Asiye, kız kardeşleri Nuran ve İlknur’u ise komşuları teselli etti.

Şehit askerin ne zaman toprağa verileceği henüz belirlenmedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER