Sınavda dereceye girdi ödülleri aldılar

Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Sote Kitap Kırtasiye ve Ak Kitap Kırtasiye işbirliğiyle Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde yapılan deneme sınavı sonuçlandı.

Sınavda dereceye girdi ödülleri aldılar

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) girecek olan 8. sınıflar düzeyinde 577 öğrencinin katıldığı ücretsiz deneme sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürü Oltan Balyemez, okul müdürleri ve dereceye giren öğrenciler hazır bulundu.

34 okulda 577 öğrencinin katıldığı deneme sınavında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulundan Ömer Küçük birinci, Dumlupınar Ortaokulundan Zeynep Sarı ikinci ve Final Akademi Ortaokulundan Azra Pezük üçüncü oldu. Sınavda birinci olan öğrenciye 250 TL, ikinci olan öğrenciye 200 TL ve üçüncü olan öğrenciye 150 TL para ödülü verildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Deneme sınavları, öğrencilerimizin zamanı olumlu kullanma ve heyecanlarını yenmelerine olanak sağlamaktadır. Her geçen gün öğrencilerimizin başarı ortalamasının yükseleceğine inanıyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER