Şiran'da kaldırım işgali sonlandırıldı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler başta olmak üzere bütün vatandaşların muzdarip olduğu kaldırım işgali meselesi Kaymakam Gürkan, Başkan Özel ve tüm kesimlerin katkılarıyla son buldu.

Şiran'da kaldırım işgali sonlandırıldı

Geçtiğimiz günlerde Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan, Belediye Başkanı Mutlu Özel, İl Genel Meclisi Üyeleri Kadir Yıldız, Kürşat Karabıçak, İlçe Emniyet Müdür Vekilimiz Mehmet Tekinasa, İlçe Jandarma Komutanı Veli Gökhan Parmaksız, İlçe Tarım Müdürü Kurtuluş Halep, İlçe Yazı İşleri Müdürü Aslan Can, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mahin Şahin, Tekke Mahallesi Muhtarı Alaaddin Canbaz ve Karaca Mahallesi Muhtarı Lokman Şahin’den oluşan heyet caddelerde dükkan dükkan denetime çıkarak esnafa gerekli izahatları yapmıştı.

Esnafların da bu talebe karşılık vermesinin ardından ilçe merkezinde kaldırım işgali son bulurken vatandaşlar bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Kaymakam Yasin Gürkan şunları söyledi: “Bütün kamu kurumlarıyla müşterek hareket noktamız "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturudur. Bu şuurla hareket ettiğimizde kaldırımların şahsi menfaatler yerine kamunun müşterek faydası için kullanılması tercihten öte bir mecburiyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaldırımlarımız ürün teşhir yeri değildir, kaldırımlarımız eşya deposu değildir, kaldırımlarımız araba park yeri değildir, kaldırımlarımız kırmızı çizgimizdir ve sadece yaya olarak bütün vatandaşlarımızındır. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız kısacası hepimizin kaldırımdaki yürüyüşü hiçbir eşyayla, ürünle engellenemez. Bunu yapan kim olursa olsun evvela nasihat edilir, nasihati dinlemeyenlere ise para cezası ve devamında cebri olarak gereken işlem yapılır. Kaldırımların temizlenmesi bilhassa engelli vatandaşlarımızın hayata daha fazla dahil olup uyum sağlaması yönünde de olumlu bir katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda dayanışma ve el birliğiyle bu sorunu çözmek hepimizin sorumluluğudur. Kaymakamlık, Belediye, bütün kamu kurumları, siyasiler ve Şiran kamuoyu bu hususta müşterek hareket etmekte olup meselenin sıkı takipçisidir. En temel insanî hak olarak kaldırımların kullanılabilir hale gelmesine vesile olan Belediye Başkanımız Mutlu Özel'e, İl Genel Meclis Üyelerimiz Kadir Yıldız ve Kürşat Karabıçak'a, emniyet ve zabıta personelimize, kurum amirlerimize, zorluk çıkarmayan esnafımıza ve Şiran halkına teşekkür ederiz.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Teoman Onur
Teoman Onur - 2 yıl Önce

Gümüşhane merkezde niye yapılmıyor bu uygulama?Manavlar,Çiçekciler,Çay ocakları kaldırımları işgal ediyorlar kimsenin sesi çıkmıyor

Darısı gümüşhaneye
Darısı gümüşhaneye - 2 yıl Önce

Gumushanede durum daha vahim. Kaldırım işgali yetmezmiş gibi, yola bile masa sandalye atmışlar. Ne ilkellik arkadaş ya. Sahipsiz şehir

Mustafa Yaprak
Mustafa Yaprak - 2 yıl Önce

Resimdeki esnaf benim bu uygulama Şiran ilcesine özel bir uygulama sanki Türkiye de örnek ilçe olarak seçilmişiz bizim haberimiz yok .pilot bölge olmuşuz ve enteresan olarak bundan Bizim haberimiz yok... Bizi yöneten gerek yerel yönetim gerekse üst yönetim bize bırakın danışmayı bizim için yaptıkları kanun uygulamalarını hep kendi bildikleri doğrultu da kimseye danışmadan bildikleri gibi hazırlamaları mantık dışıdır .Bir de siz değerli basın mensupları habere konu olan bu olayın için de yaşayanlara sorup fikirlerini alıp haber yapmanız daha doğru olur..

vatandaş
vatandaş - 2 yıl Önce

Bir bayan olarak bende, kahvehanelerin oturma alanlarının kaldırıma kadar işgal edilmesinden rahatsızım, bu nedenle caddede zikzak çiziyoruz inşAllah bu konu çözülür!!!

goryanalı
goryanalı - 2 yıl Önce

torulda evren başkandan bu hareketi bekliyoruz zaten kaldırım dar onuda esnaf kullanıyor sonra halk yoldan yüriyincr yobaz oluyor

SIRADAKİ HABER