Şiran Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetleri devam ediyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından açılan Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Şiran Diyanet Gençlik Merkezi faaliyetleri devam ediyor

Gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milleti bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlayacak, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin etmek için Gençlik Merkezi 1 Ekim 2021 tarihinde hizmete açılmıştı.

Gümüşhane’de ilk olarak Şiran’da açılan merkez haftanın beş günü gençlere ve vatandaşlara hizmet veriyor. Merkezde her pazartesi akşamı lise ve üniversitede okuyan kızlara yönelik özel sohbet programı, her salı günü yatsı namazına müteakiben din görevlileri ve vatandaşların katılımıyla tefsir dersleri, her Çarşamba günü yatsı namazına müteakiben güncel fıkıh dersleri (ticaret, aile hayatı, helal ve haramlar), her perşembe günü yatsı namazına müteakiben Asım’ın Nesli Sohbetleri (Kur’an ve Sünnet Işığında Hayat Ölçüleri) gençlerin yoğun katılımıyla, her Cuma saat 10.00’da kadınlara özel hatim programı, cumartesi ve pazar günleri KYK öğrencileri ile Gençlik Merkezinde bir araya gelinerek sosyal aktiviteler yapılıyor.

Tüm bu etkinliklerin yanında ayrıca Şiran’da eğitim hayatına devam eden lise öğrencileri belirli periyotlarla sınıf sınıf Gençlik Merkezinde ağırlanarak Kur’an, Siyer gibi derslerini hocaların gözetiminde icra ediyor, gençlik koordinatörleri de gençlerle haftanın belirli günlerinde halı saha maç programları düzenliyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Şiran İlçe Müftüsü Gökhan Badem, “İlçemize kazandırılan Gençlik Merkezimizde tüm halkımıza ve özellikle gençlerimize yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şiran sınırlarında ulaşamadığımız hiçbir gencimizin kalmaması için faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Dini ve milli değerler ile donanmış, ahlaklı bir neslin yetişmesi yolunda ortaya koymuş olduğumuz bu gayretlerin daha ileri noktalara ulaşması için tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER