Şiran YBO Yangın Tatbikatı Nefes Kesti

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu’nda (YBO) Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında gerçeğini aratmayan tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Şiran YBO Yangın Tatbikatı Nefes Kesti
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu’nda (YBO) Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında gerçeğini aratmayan tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Tatbikata Şiran Belediye İtfaiye Amirliği araçları ve ekipleri ile Zabıta personeli ve okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli katıldı.

Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren Şiran Belediyesi itfaiye ekipleri, okul  söndürme, koruma, kurtarma ve ilk yardım, Sivil Savunma Kulübü Danışman öğretmeni Dilek Dil ve Kulüp öğrencileri olay yerine geldi.

Tatbikatta çıkan yangın itfaiye ekipleri ve okul ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra Şiran Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğü binası boşaltıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar ve çalışanlar, itfaiye ekipleri ve Okul Kurtarma ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara, ilk müdahale okulumuz İlk yardım ekiplerince yapılarak, yaralıların hastaneye nakilleri sağlandı.

Şiran Belediye İtfaiye Amirliği ile Şiran Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikatta gerçeği aratmayan sahneler yaşandı.

Şiran Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Mustafa Tuğ, “Okulumuzun temel eğitim prensiplerinden olan yaşayarak öğrenme modeline uygun olarak 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle halkın ve öğrencilerimizin bilinçlenmesi açısından tahliye ve kurtarma tatbikatı yaptıklarını belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında okulumuzda bilgilendirme ve farkındalık adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler kapsamında bugün de Yangın Söndürme, Tahliye, Arama Kurtarma ve İlk Yardım tatbikatımızı yaptık. Amacımız bir nebze de olsa farkındalık yaratmak, toplumu depreme, Yangın ve doğal afetlere hazır hale getirebilmek, herhangi bir afet olayı olduğu zaman insanların ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak göstermek ve öğretmektir." dedi.

Tuğ, “Bu tatbikatımızın gerçekleştirilmesinde gerek itfaiye araçları ve personelini göndererek bize yardımcı olan Şiran Belediye Başkanımız Sayın Yavuz Altıparmak’a ve Şiran Belediye Başkanlığı İtfaiye Amiri Hikmet Nazlı’ya, Zabıta Amiri Mutlu Yücel ve Zabıta Personeline, çok kısa sürede okulumuza ulaşarak yangının söndürülmesine ve kurtarma ekiplerimize yardım eden ve her zaman göreve hazır olduklarını bize bir kez daha gösteren varlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz tüm İtfaiye çalışanlarına, okulumuz Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmeni Dilek Dil ile kulüp öğrencilerimize, senaryo gereği tatbikatta aktif görev alan öğrencilerimize, okulumuz  Söndürme, Koruma, Kurtarma ve İlk Yardım ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, Ülkemizi ve okulumuzu her türlü doğal afetlerden korumasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER