Şiran’a 2,5 milyon TL'lik dev yatırım

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 30 kişiye istihdam sağlayacak olan 2,5 milyon lira yatırım bedelli ısı yalıtım fabrikası üretime başladı.

Şiran’a 2,5 milyon TL'lik dev yatırım
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 30 kişiye istihdam sağlayacak olan 2,5 milyon lira yatırım bedelli ısı yalıtım fabrikası üretime başladı.

Bölgede yıllardır faaliyet yürüten Yeniçeri Temizlik firması tarafından ilçeye bağlı Mertekli Mahallesi mevkiinde faaliyetlerine başlayan fabrikada ilk etapta 15 kişi istihdam edilmeye başlandı.

Fabrikanın tam kapasite çalışasıyla birlikte istihdam edilen kişi sayısı 30’a yükseleceğini belirten fabrika yetkilisi Yunus Cansız, hedeflerinin ilçe ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İlçenin ticari anlamda cazibe merkezi haline gelmesini planladıklarını ifade eden Tunapor EPS yetkilisi Cansız, söve, kartonpiyer ve yapı kimyasalları alanında faaliyet yürüten fabrikanın üretime başlamakla birlikte bölgede ekonomik canlılık sağlandığını belirtti.

“BÖLGEDE TSE BELGELİ SÖVE KARTONPİYER VE YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİ YAPAN TEK FİRMA BİZİZ”

Şiran’da böyle bir yatırımın hayata geçirilmesinin ilçe için büyük önem arz ettiğini, bu yatırımın ilçede gerek istihdamın, gerekse birçok sektörün canlanmasını sağlayacağını düşündüğünü dile getiren Cansız, “Yeniçeri temizlik firması 2001 yılında istihdam sağlamaya başladı. Şimdiyse ısı yalıtım malzemesi EPS üretimine başladık. Yıllık 140 bin m³ üretim yapabilecek büyük bir tesis kurduk. Kaliteli bir malzeme üretiyoruz. Bölgesel çapta bizim üretimimizi yapan başka firma yok. Bölgede TSE belgeli söve kartonpiyer ve yapı kimyasalları üretimi yapan tek firma biziz. Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren sayılı üreticilerden biriyiz. Bizler bölge insanları olarak yatırımlarımızı bölgemizde yoğunlaştırdık. Şiran ilçemizde bu yıldan itibaren Doğu Karadeniz bölgesinde söve kartonpiyer ve yapı kimyasalları İhtiyaçlarını karşılayacaktır. Burada kendi bölgemizde daha rahat hareket edebileceğimizi, daha hakim olabileceğimizi düşünerek buraya yatırım yaptık. Şu an için 15 kişilik personel ile istihdam yarattık. Yakın zaman içinde yatırımlarımızı genişleterek minimum 30 kişiyi çalıştırabilecek düzeye gelmeyi hedeflemekteyiz. Bölge geneli ve iç pazarda tedarikçi firma olarak faaliyet gösterecek firmamızın hedefi dış pazara açılmaktır" diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 12:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Temel hemiş
Temel hemiş - 2 yıl Önce

Tel verirmisiniz

SIRADAKİ HABER