Şiran’da açılışlar yapıldı, yeni müjdeler verildi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı, Halk Eğitimi Merkezi hizmet binası ile kapalı spor salonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şiran’da açılışlar yapıldı, yeni müjdeler verildi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı, Halk Eğitimi Merkezi hizmet binası ile kapalı spor salonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık, Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada “Sizleri utandıracak, mahcup edecek hiçbir işin içerisinde olmamaya dikkat ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun, Rabbim ülkemizin de milletimizin de yolunu da bahtını da açık eylesin” diyen Bakan Işık, Şiran'daki yol, gölet, doğalgaz, tünel yatırımlarına değindi.

Şiran’a İkisu-Şiran yolundan gelerek yolun son durumunu gördüğünü kaydeden Bakan Işık, Tersun dağı tüneli için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini, Şiran’a Sağlık Yüksekokulu ve yeni bir yurt yapılacağı müjdelerini verdi.

Gümüşhane'de Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve diğer ilgililerin uyum içinde çalıştığını, bunun da yatırımlara yansıdığını dile getiren Bakan Işık, Türkiye'nin siyasi tarihindeki önemli dönemleri vatandaşlarla paylaşarak, “2002 yılında AK Parti sizin desteğinizle iktidara geldi ve Türkiye o kaybettiği yılları telafi etmenin gayreti içerisine girdi. 14 senede Türkiye, 'yapılamaz, başarılamaz' denen pek çok işi başardı, pek çok icraatı hayata geçirdi. Bunu siz başardınız, sandıkta istikrarı sağladınız için Türkiye gücünü toparladı, namerde muhtaç olmaktan kurtuldu, şimdi bu icraatı en güzel şekilde yapıyor ve inşallah daha iyisini de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Kodlama dersini çok önemsiyorduk. Çocuklarımız oyun oynamasın, o oyunları yazsın, çocuklarımızın yazdığı oyunları başkası oynasın. Bunun için kodlama çok önemlidir diye çok üzerinde durmuştum. 15 gün önce Sayın Başbakanımızla geldiğimiz zaman Vali bey dedi ki 'Bakanım bütün Gümüşhane'de kodlama dersleri için bir proje başlatıyorum.' Valla dedim bugüne kadar pek çok çalışmanı duydum ama bu çalışma hepsinden kıymetli. Niye biliyor musunuz ? Eğer bu çalışmayı başarıyla hayata geçirirsek çok değil 20 sene sonra Türkiye'nin en iyi bilgisayar, elektronik, yazılım mühendisleri Şiran'dan, Gümüşhane'den çıkacak. Bunun için Valimize diyorum ki 'Vali bey sen en iyisini yap, ben Milli Savunma Bakanı olarak her zaman yanındayım. Hangi imkan varsa seferber etmeye hazırım.' Yeter ki şu yavrularımızı sadece Türkiye ile yarışan değil dünya ile yarışan gençler olarak yetiştirelim, en önemli kazancımız da bu olur. Yol, hükümet konağı yapılır ama gençlerimize, yavrularımıza yaptığımız yatırım nesiller boyu bize kazandıracak.”

Milletin 16 Nisan'da çok önemli karar vereceğini vurgulayan Işık, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sandıkta oylayacaksınız. Bugüne kadar bu millet yanlış yapmadı. Bazıları milleti anlamıyor, milleti suçluyor ama suç millette yok. Millet en iyisini yapıyor suç arayan kendinde arayacak." dedi.

Türkiye'nin artık zaman kaybına tahammülü olmadığının altını çizen Bakan Işık, “Türkiye artık bir tek gününü bile zayi etmemeli. Türkiye her yıl yüksek büyümeyi sağlamalı ki şu gençlerimizin yarınları, istikballeri parlak olsun. Bunun için 16 Nisan'da önümüzde büyük bir fırsat var. Şiran'ın güçlü şekilde anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğine inanıyorum. Buradan öyle güçlü bir 'evet' deyin ki Berlin'de, Amsterdam'da, Rotterdam'da duyulsun, Türkiye'ye hasmane davranan bütün başkentlerdeki siyasetçiler titresin” diye konuştu.

Tören Vali Memiş, Milletvekilleri Akgül ve Pektaş, Belediye Başkanı Altıparmak’ın konuşmalarının ardından kurdelaların kesilmesi ve binaların gezilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER