Şiran'da Bin 500 Kişiye Aşure Dağıtıldı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 3 ayrı camide yaklaşık bin 500 kişiye aşure ikram edildi.

Şiran'da Bin 500 Kişiye Aşure Dağıtıldı
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 3 ayrı camide yaklaşık bin 500 kişiye aşure ikram edildi.

Şiranlı iş adamı ve MHP Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri tarafından düzenlenen organizasyonda Merkez cami, Tekke Cami ve Esentepe Cami önünde kurulan dağıtım noktalarının aşure dağıtıldı. Aşure kazanlarının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Her yıl Muharrem ayında Cuma Namazı ardından geleneksel olarak dağıttıkları aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini istediklerini ifade eden Yeniçeri, "Muharrem ayı dolayısıyla Türk İslam geleneğinde önemli bir yer teşkil eden aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Biz de her yıl Muharrem ayının başında, bu geleneği yaşatıp vatandaşlara aşure dağıtıyoruz. Aşure bizlerin ortak değeridir. Toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını kutluyorum" diye konuştu.

Merkez Cami önünde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Murat Özdemir, çeşitli kamu görevlileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinde, aşure kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Kaynağı: Fatih Yeniçeri

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER