Şiran'da Hasta Karşılama Hizmeti Başladı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki Devlet Hastanesinde yaşlı, engelli ve kimsesiz hastalara hasta karşılama ve yönlendirme sistemiyle hizmet verilmeye başlandı.

Şiran'da Hasta Karşılama Hizmeti Başladı
Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki Devlet Hastanesinde yaşlı, engelli ve kimsesiz hastalara hasta karşılama ve yönlendirme sistemiyle hizmet verilmeye başlandı.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Şiran Devlet Hastanesi Hastane Yönetimi, sağlık sistemindeki değişimle birlikte birey ve toplumun sağlığa verdiği önemin arttığını belirterek, sağlık hizmet sunumunda da kaliteli hizmet beklentilerinin yükseldiğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, muayene, tetkik, tahlil ve tedavi amacıyla hastaneye başvuran hasta ve hasta yakınlarına daha kaliteli hizmet sunumu amaçladıklarını ifade eden yöneticiler, “Hastanemize çeşitli nedenlerle gelen kişilerin karşılanış biçimi, hastanede kaldıkları süre içerisinde hastane personeliyle ilişkilerinin düzeyinin yeterli yapılması, yönlendirme, danışma ve rehberlik hizmetlerinin sunuluş tarzı diğer bir ifadeyle halkla ilişkilerin niteliği, hastaların sağlık kuruluşlarımızdan memnun olarak ayrılmaları önemli bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Şiran Devlet Hastanesi olarak hizmet sunumunun iyileştirilmesi ve halkla ilişkiler hizmetlerinin güler yüzlü, hasta ve hasta yakını psikolojisine uygun olarak bu hizmete başladıklarını belirtiler.” dedi.

Hasta karşılama ve yönlendirme personelinin görevleri şu şekilde: “1-Hastaneye gelen hastaları karşılar, yaşlı, yardıma muhtaç, okuma yazma bilmeyen, engelli hastaların bilgi işleme girişlerini yapar. 2-Bilgi işlemin ardından yapması gerekenleri anlatır. Yapamayacak durumda olanların işlemlerini bizzat yapar. 3-Bilgisayar ekranından sırasını takip edemeyen hastalara yardımcı olur. 4-İhtiyacı olan Hastaların röntgen, laboratuvar, yatış işlemleri, getir-götür vb. işlerini yürütür. 5-Hastanın bina içinde gideceği yere en kısa zamanda ulaşmasını sağlar. 6-Gerektiğinde ilgili birime hastayla beraber gider. 7-Görüşmek istediği Başhekim, Müdür. Doktor ve diğer personelle görüşmesini sağlar. 8-Yürüyemeyecek durumda olan hastaları tekerlekli sandalyeyle ilgili birime götürür.”
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2013, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER