Şiran’da örnek birliktelik

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde örnek bir birlikteliğe imza atılarak hayırseverlerin bağışlarıyla 20 günlük sürede alınan 1 milyon TL değerindeki 2 adet diyaliz makinesi ve bölge hastanelerinde olmayan 1 adet ultrason cihazı hastaneye teslim edildi.

Şiran’da örnek birliktelik

Bugüne kadar birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ilçelerin başında gelen Şiran ilçesinin hayırseverleri örnek bir projeye daha imza attı. 

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) tarafından öncülüğünde başlatılan kampanyada 20 günde toplanan 1 milyon TL’nin üzerindeki bağışla hem Şiran Devlet Hastanesinin önemli ihtiyaçları giderildi hem de Gümüşhaneli SMA hastası Yunus Emre ve Ömer Asaf bebeklere yardımda bulunuldu.

Hastaneye alınan cihazlardan birisi kadın doğum hastalarında kullanılacak 4 boyutlu renkli ultrasonografi cihazı olurken diğer iki cihaz ise diyaliz hastalarının tedavilerinde kullanılan hemodiyaliz cihazı oldu. Bu cihazlarla birlikte ekstradan 8 hastanın daha diyaliz tedavisi almasına olanak sağlandı.

Şiran Devlet Hastanesi yönetimi de yapılan bu yardımda katkısı olan hayırseverleri düzenlediği kahvaltı programında bir araya getirerek her birisine teşekkür belgesi takdim etti.

Başta İstanbul ve Ankara’dan olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından baba ocaklarına gelen Şiranlıların haklı gururları yüzlerine yansırken programa Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz, Belediye Başkanı Mutlu Özel ve İl Genel Meclisi üyeleri de katılarak teşekkür etti.

“İnşallah bu bir örnek olur”

Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Sedat Koyunoğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından organizasyon komitesi adına söz alan Yüksel Hamzaoğlu, “Böyle sıkıntılı bir ekonomik süreçte böyle bir organizasyonu kısa sürede yaptık. Bu süreçte kimi aradıysak yapalım, yardımcı olalım dedi. Birbirimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ben herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık 160 kişi bağış yaptı. Katkı veren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. İnşallah bu bir örnek olur. İlerleyen zamanda Şiran için yapacağımız bütün güzelliklerde birlikte ve beraber olmayı diliyorum” dedi.

“Sivil toplum kuruluşları, topluma ve çevreye fayda sağlamak için var”

GÜSİAD Genel Başkanı yüksel Yalçın ise yaptığı konuşmada hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, “Bunlar örnek çalışmalar. Şiranlı hemşerilerimizi ve buradaki hazirunu kutluyorum. Sivil toplum kuruluşları, topluma ve çevreye fayda sağlamak için var. Her biri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Burada birbirimizi motive ederek örnek olarak daha çok yatırımların daha çok kaynak aktarımının yapılması önemli” diye konuştu.

“Şiranlılar gittiği yere kalite katıyor, güzellik götürüyor”

ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya da “Bu yapılacak bazı güzel işlerin idmanı niteliğinde oldu. 5-6 Kasım'da İstanbul'da Şiran sempozyumu yapacağız. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin sempozyuma davet ediyorum. Şiranlıların Türkiye'ye örnek bir yapısı var. Biz bunu STK’larımızla çok iyi ispatlıyoruz. Şiranlılar gittiği yere kalite katıyor, güzellik götürüyor. Biz bu farklılıklarımızı zenginlik olarak masaya yansıtıyoruz. Bunun en güzel örneğini de bugün burada görüyoruz. Olayın kahramanı olan sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu inşallah bir başlangıç olur” ifadelerini kullandı.

ŞEKAV Başkanı Ramazan Kahveci ise konuşmasında vakfın çalışmalarına değinerek burada örnek bir çalışma sergilendiğini belirtip “Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“Burada hayırda yarıştık ve güzel bir iş yaptık”

Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel de ortaya konulan birlik ve beraberlikten memnun olduklarının altını çizerek, “Değişik siyasi partilerden mensuplarımız aynı masanın etrafında bir araya geldik. Burada hayırda yarıştık ve güzel bir iş yaptık. İnşallah başka projelerde de böyle birlik ve beraberlik içinde Rabbim yürümeyi bize nasip eder” diye konuştu.

“İnşallah bu birlik, beraberlik diğer ilçelerimize, il merkezine örnek olur”

Programa yönetim kurulu üyeleriyle katılan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise “Özlediğimiz bir tabloyu gururla izliyoruz. Nerede bir birlik beraberlik gösterilmesi gerekiyorsa, nerede bir dayanışma örneği gösterilmesi gerekiyorsa, nerede memleketle ilgili bir kamuoyu oluşturulması gerekiyorsa bir bakıyoruz ki öncüleri Şiranlılar. İnşallah bu birlik, beraberlik diğer ilçelerimize, il merkezine örnek olur. Emeği geçen herkesi kutluyorum, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Program yeni cihazların kurdelelerinin dualarla kesilmesi, incelenmesi ve diyaliz hastalarının ziyaret edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve Belediye Başkanı Mutlu Özel’in Şeyran Kafe’deki ikramlarıyla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER