Sodesli Gençler Üniversitelerle Buluşuyor

Harşit Lisesinin SODES kapsamında hazırladığı “SODESLİ Gençler Üniversitelerle Buluşuyor” projesi başladı.

Sodesli Gençler Üniversitelerle Buluşuyor
Harşit Lisesinin SODES kapsamında hazırladığı “SODESLİ Gençler Üniversitelerle Buluşuyor” projesi başladı.

Kırsal kesimden gelen ve maddi imkanları iyi olmayan 150 öğrenci proje ile üniversiteye hazırlık kursundan ücretsiz yararlanacak.

Aynı zamanda Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin koordinatör okulu olarak görevlendirilen Harşit Lisesinde, proje kapsamında, geçen yıl en düşük yerleştirme oranı ile ilde en başarısız okullar arasında yer alan Açık Öğretim Lisesi’nden 50 öğrenciye de ücretsiz üniversiteye hazırlık fırsatı sunulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, projenin başlangıcı nedeniyle ziyaret ettiği okulda, proje ile son yıllarda eğitim alanında atılan olumlu ve başarılı çalışmalardan Gümüşhane’de ki dar gelirli ailelerin çocuklarının da pay almalarının sağlanacağını söyledi.

Aktaş, proje ile Gümüşhane’nin YGS ve LYS başarı ortalamasının biraz daha yükselmesine ve geçen yıl okul adına yaşanan yüzde 70 üzerindeki LYS başarısının daha da yükselmesine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Okulun son sınıf öğrencilerine proje kapsamında alınan kitap ve yaprak testler, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından öğrencilere dağıtılırken, kurs süreci içerisinde proje ile öğrencilere yönelik çeşitli ödüllendirmeler ve ayrıca il içi gezi ve piknik organizasyonu ile öğretmen ve öğrencilerin sosyal ve kültürel aktivitelerle kaynaşmaları ve stres atmaları da amaçlanıyor.

Düzenlenecek kurslar, hafta içi derslerden sonra etüt şeklinde, hafta sonları da Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik olarak planlanacak. Her öğrenciye soru bankaları ve 100 temel eserden kitaplar proje kapsamında sağlanacak. Dersler, yaprak testler ile pekiştirilecek ve ayda bir uygulanacak olan toplam 8 adet deneme sınavı ile öğrencilerin performansları takip edilecek. Proje ortağı Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Açık Lise öğrencilerinin takibi yapılacak. Projede hafta sonları görev yapacak olan hizmetli ve kalorifercinin ücretleri Okul Aile Birliği tarafından karşılanacak. Proje kapsamında YGS'de başarılı olan 50 öğrenciye 50 TL değerinde de hediye verilecek.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2012, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER