Soğuk havalar meyve sebzeyi vurdu

Soğuk havaların meyve sebze fiyatları üzerindeki etkileri, her geçen gün kendini hissettirmeye başladı. 

Soğuk havalar meyve sebzeyi vurdu

Soğuk havaların meyve sebze fiyatları üzerindeki etkileri, her geçen gün kendini hissettirmeye başladı. 

Sebze fiyatlarındaki artış tüketiciyi düşündürürken, satıcılar da fiyatların yüksek olması nedeniyle sürümün olmamasından şikayetçi oluyor. Alım gücünün üzerinde seyreden fiyatlar nedeniyle her hafta sattıkları ürünün çok altında sebze satabilen pazar esnafı, fiyatların normale dönmesini bekliyor.

Gümüşhane’de soğukların başlamasıyla birlikte mutfağına meyve ve sebze almak isteyen vatandaş pazar fiyatlarını yüksek bulanca soluğu manavlarda aldı ama manav fiyatları da el yakıyor.

Bu durumun mevsime göre normal olduğunu ifade eden Pazar ve manav esnafı; “Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 6-7 derecelere kadar düştü. Bunun etkisi muhtemelen olacak. Olamaya başladı. Şu anda bazı ürünlerin fiyatları yükselmeye başladı. Salatalık, kabak, dolma biberler, biber çeşitleri ve patlıcan fiyatları arttı. Artmaya devam edecek. Kardan dolayı günü birlik ulaşım aksamlarından dolayı, ürünlerin gelmediği oluyor. Talebe karşılık ürün de gelmediği için fiyatlar yükseliyor” dediler. 

Pazarın dertli bir diğer kesimi de vatandaş. Ürünlerin pazarlarda çok yüksek fiyata satılmasının nedenleri arasında denetim eksikliklerinin olduğunu ifade eden vatandaşlar; geçen yıla oranla fiyatlarda ciddi bir farkın olduğunu, krizin artık hissedilir hale geldiğini ve mutfağa giren gıda oranından bunun rahatça gözlenebileceğine dikkat çektiler.

Vatandaşın fiyatların yüksek olmasından dert yakınması konusunu değerlendiren bir başka esnaf ise “Vatandaşımız yılın 9-10 ayında meyve ve sebzeyi ucuza yiyor. Birkaç pahalı olmasını normal karşılamalı. Mesela, fiyatı yüksek olan patlıcanı Ağustos ayında kurutup kenara koysun, birkaç ayda kurutulmuş patlıcan yesin. Bu da artık lüks sınıfına giriyor. Yenilecek ya da yenilmeyecek diye tartışılmaması lazım. Üreticinin çektiği eziyetleri görenler, bu ürünlerin ucuza satıldığını bile söylerler” serzenişinde bulundu.

Haber: Melik Ahmet Uçuk

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
EMRE
EMRE - 4 yıl Önce

SOĞUK HAVALAR DAN SEBEP DEĞİL GÜMÜŞHANE HER ZAMAN PAHALI.

SIRADAKİ HABER