'Son Bahar Esintileri' Çıktı

Gümüşhaneli Şair Hıfzı Kenan Çetiner’in son şiir kitabı “SON BAHAR ESİNTİLERİ” Trabzon Gündüz Yayınevi’nden çıktı.

'Son Bahar Esintileri' Çıktı
Gümüşhaneli Şair Hıfzı Kenan Çetiner’in son şiir kitabı “SON BAHAR ESİNTİLERİ” Trabzon Gündüz Yayınevi’nden çıktı.

128 sayfadan ibaret olan kitapta şairin Eskişehir, Ankara, Amerika ve son olarak İzmir’de yazmış olduğu şiirlerinden seçmeler ve yeni şiirler yer almaktadır. Hayatını Gümüşhane’ye ve Gümüşhane sevdasına adayan Hıfzı Kenan Çetiner kitabın gelirini yine Gümüşhaneli öğrencilere burs olarak vermeyi düşünüyor. Kitabı Gümüşhane’de ki kitapçılardan 5 TL karşılığında temin edebilirsiniz. 

Eserin önsözünde İsmail Hayal; “Dağların avucundaki bu şehir her ne kadar taş bağırlı olsa da öteden beri duygusal insanlarının varlığı ile özü ve sözü bir halet-i ruhiye içindedir. Yokluğun ve yoksulluğun kader diye alna yazıldığı bu dar ancak bereketli topraklarda tabiri caizse “aşk adamı inletir, dert adamı söyletir.”  İşte bu dertli Gümüşhanelilerden biri de şüphe yok ki Kenan Çetiner’dir. Zamanın halk ve hak aşığı Hıfziya’nın biricik yeğeni Kenan Çetiner daha sonra amcasının ismini “Hıfzi” olarak kendisine mahlas edinerek gurbet ellerde yüreğine nakşettiği hasretliği, özlemi, garipliği, vatan ve memleket sevdasını adeta bir nakkaş misali nakşederek yanan gönüllere su vermektedir” diyor.

Sunuş yazısında Turan Tuğlu; “Hıfzı Kenan Çetiner’den önce amca çocukları olan Emekli Öğretmen Rahmetli Osman Çetiner’i, oğlu Emekli Astsubay rahmetli Bedri Çetiner’i ve Ömer Çetiner’i tanımıştım. Sanırım otuz yıl kadar önce de H.Kenan Çetiner’i tanıdım. Kenan Çetiner; dürüst, güvenilir, dostlarına karşı vefalı, ince ruhlu bir insandır. Sanırım, şairliği de, hassas bir ruh taşımış olmasından gelmektedir. Şairlik sonradan kazanılan bir yetenek değildir.  Şairlik doğuştandır. Şiirle ilgili kurallar; dil’e hâkimiyet, ses, ahenk, ritm, sözcüklerin yerinde kullanılması, düzgün bir tuğla duvarındaki estetikte olduğu gibi, şiirdeki sözcüklerin de tam yerine oturması aranan niteliklerdir. Hıfzı Kenan Çetiner ilk şiir kitabını, yıllarca önce: “Çağlayan Çağlarım” adlı bir kitapta toplamıştı. Daha sonraki yıllarda, ilk kitaptaki şiirleriyle, ondan sonra yazdıklarını da bir araya getirerek ikinci kitabını yayınladı. Üçüncü kitabında, hem ilk kitaptan, hem de ikinci kitaptan seçilmiş bazı şiirlerle, her ikisinde bulunmayan yeni şiirleri yer alacaktır. Yıllarca önce bir şair: “Acı çekmeyen şair olamaz. O nedenle, her şairin gönlünde acıdan bir düğüm vardır” diyordu. Hıfzı Kenan Çetiner’in yaşam öyküsünü kendisinden dinlemiştim. Konuyu burada açmak istemem. Sanırım, Çetiner’i şiire yönelten, çektiği acıların dile getirilme dürtüsü olmuştur. Bu dürtü, doğuştan var olan şiir yazma ve mükemmele ulaşma yeteneğini daha geliştirmiştir. Şimdiden tebriklerimi sunuyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2012, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER