Sonunda restore edilecek

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin tarihi ile özdeşleşen Gümüşhane Köprüsü’nün restore edileceğini söyledi.

Sonunda restore edilecek
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin tarihi ile özdeşleşen Gümüşhane Köprüsü’nün restore edileceğini söyledi.

Çimen, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane Köprüsü’nün kent merkezinde Karakol Binası yanında, Harşit Çayı üzerinde yer aldığını belirterek, “Köprümüz tarihi açıdan kentimiz için çok önemli tarihi bir yapı özelliğine sahiptir. İki caddeyi birbirine bağlayan bu İki caddeyi birbirine bağlamakta, iki kemeri mevcuttur. Biri yuvarlak, diğeri sivri kemerlidir. Kesme taş köprünün üzerine sonradan ilave korkuluklar eklenmiştir. Üç gözlü köprünün tek gözü doldurulmuştur. Köprünün kitabesine göre 1575 tarihinde Ferruh Zat Oğlu Halebi tarafından yaptırılmıştır. Bu tarih lll.Sultan Murat’ın (1574-1595) saltanat günlerine tesadüf etmektedir” dedi.

Gümüşhane Köprüsünün restore edilmesi nedeniyle araç trafiğine kapatıldığını belirten Çimen, “Köprümüz şu anda sadece yaya trafiğine açıktır. Restorasyon çalışmaları da tamamlandığında yine araç trafiğine kapatılacak, sadece yaya trafiğine açık tutulacaktır. Köprümüzü restore edecek olan yüklenici firma ile avam çalışması yaptık. Restorasyon çalışması en kısa zamanda tamamlanarak, kentimize ve tarihsel yapısına uygun güzel bir eser ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER