'Sorunlar belli, adım atmamız lazım'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin sorunlarının belli olduğunu, sorunları çözmek için adım atılması gerektiğini belirterek, 'Sorunlarımızın farkındayız, elle tutulur, gözle görülür çözüm üretiyoruz' dedi.

'Sorunlar belli, adım atmamız lazım'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin sorunlarının belli olduğunu, sorunları çözmek için adım atılması gerektiğini belirterek, “Sorunlarımızın farkındayız, elle tutulur, gözle görülür çözüm üretiyoruz” dedi.

“En Büyük Davamız Eşit Hizmettir”

Vali Memiş, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhanelilerden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Allah hepsinden razı olsun, çok düzgün, çok terbiyeli insanlar. Milliyetçi, muhafazakar, vatanına, milletine bağlı insanlar. Biz, vatandaşa hizmet etmekle görevliyiz. En büyük davamız herkese eşit hizmet etmektir. Kamu yönetimini adil bir şekilde yapmak, kimsesizlerin kimsesi olmaktır” ifadelerini kullandı.

“Ulaşılamaz Olmak İstemiyorum”

Kendisinin sürekli vatandaşın arasında olduğunu, ulaşılamaz olmak istemediğini kaydeden Vali Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sürekli sokaktayız, caddedeyiz. İlçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde vatandaşımızla birlikteyiz. Sorunlar belli zaten. Bu sorunları çözecek adım atmamız lazım. 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda Sokak kaplamasının şimdiye kadar çoktan yapılmış olması lazımdı. Gümüşhane’de göreve başladığımda ben bunu hayal ettim. Belediye başkanı ile paylaştım, projesini yaptık, çalışmalar başladı. Kısa sürede de bitecek. Eskiden yapılmalıydı, yapılmadı, bize nasip oldu. Turistler gelecek, bir turistik meydanda oturacak. Nefis bir şey olacak, çok küçük bir dokunuşla.”

“Stratejik Planlama Çok Önemli”

Stratejik planlamanın çok önemli olduğunun altını çizen Memiş, “Stratejik plan saçmalamayan bir süreçtir ve kamu kaynağını çarçur etmeyeceksin. Biz, sorunlarımızın farkındayız, laf değil, iş üretiyoruz. Hep somut işlerle uğraşıyoruz. Yollarımızı yapıyoruz, niye, baktık, en önemli eksiğimiz yollar. Köylerin yollarını bitiriyoruz. Kürtün’ün Güvende Yaylası’na kadar beton yol yapıyoruz” diye konuştu.

“Limni Hayalim Çok Başka”

Torul ilçesinin Zigana köyü içerisinde bulunan Limni Gölü ile ilgili hayalinin çok başka olduğunu ifade eden Vali Memiş, şunları söyledi: “Limni, Uzungöl olacak, Zigana da Ayder Yaylası. Sadece Karadeniz’de değil, Türkiye’nin en önemli yaylaları biz Zigana ile birleştireceğiz, buna hayalim var. Bunu başaracağız. Zigana ve Limni Gümüşhane’nin turizme açılan kapısıdır. Bunu çok önemsiyoruz.”

“Benim İçin Önemli Olan İlimize Seviye Atlatmaktır”

Gümüşhane Valisi Memiş, kendisi için en önemli olanın Gümüşhane’ye seviye atlatmak olduğunu vurgulayarak, “ilimizi seviye atlatacak olan projelerin var olmasıdır. Bunları takip ediyoruz. Bunlar belediyemizin projeleri ama valilik olarak destek oluyoruz. Bu projelerin en önemlileri alış veriş merkezi ve Sema Doğan Parkı’dır. Sema Doğan Parkı’ndaki çalışmaları takip ediyorum, hemen hemen her gün Sema Doğan Parkı’na gidiyorum. Oraya belediyemiz beş yıldızlı tesis yapıyor. Ben, Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. Kısıklı imkanlarına rağmen bu projelerine başladılar. Bizim de desteklemelerimizle, yönlendirmelerimizle şu anda 2 tane sinema salonu, 1 bowling salonu, çok şık bir restoranı, dışarıdaki kamelyalarıyla birinci sınıf bir donatı alanı oluyor. Bitmek üzere, bayrama inşallah yetişecek. Yaklaşık 5 bin civarındaki kamu görevlimiz ve 15 bin üniversite öğrencisi için Sema Doğan Parkı çok önemli. Gümüşhane sineması olmayan ender illerimizden bir tanesi, bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

“Alış Veriş Merkezleri Yerli Müesseselerdir”        

Alışveriş merkezlerinin yerli müesseseler olduğunun altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi: “Dünyanın en eski alışveriş merkezi İstanbul’daki Kapalı Çarşıdır. Şu andaki kervansaraylarımız modern alışveriş merkezleridir. Hanlarımız da aynı şekilde. Onun için biz bu ile AVM kazandırmak zorundayız. Sağ olsun belediye ihaleyi yaptı. Mevcut otogar yerine yapılacak. Bir hayal gibi proje, onu ilin valisi olarak takip ediyorum, gerçekleştirmeye çalışıyoruz. AVM için hemen otogarın karşısına belediyemiz geçici otogar yapıyor. Sanayi sitesinde de otogardan nakledilecek işyerleri için dükkanlar yapıyor. Tahminime göre, Allah izin verirse Ağustos ayında otogarı boşaltırız. Ağustos’ta boşaltır, yüklenici firmaya teslim edersek, seneye biz alışveriş merkezini bitiririz. Benim, Gümüşhane için en büyük hayalimdir AVM. Bir yaşam, bir kültür merkezi olacak AVM. Ve en az Gümüşhane’yi 10-15 seviye yükseltecek. Buna, bu kentin ihtiyacı var.”

“Gelenlere Mahcup Olmak İstemiyoruz”

Gümüşhane’ye gelen insanlara artık mahcup olmak istemediklerini ifade eden Memiş, “Süleymaniye Mahallesi’ndeki yol ve parke çalışmalarını bir aya kadar inşallah bitireceğiz. Gümüşhane’ye gelen insanların güzel yollardan gitmesini istiyoruz. Eksikler bitmez, eksiğimiz çok olacak. Eksiklerimiz de biraz da yapıldıkça anlaşılacak” şeklinde konuştu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER