'Sosyal Bilimler Lisesini Gümüşhane'ye Mutlaka Kazandırmalıyız'

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ÖSYM tarafından yapılan ve dün açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Gümüşhane’nin 81 il arasında 51.sırada yer aldığını söyledi.

'Sosyal Bilimler Lisesini Gümüşhane'ye Mutlaka Kazandırmalıyız'
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ÖSYM tarafından yapılan ve dün açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Gümüşhane’nin 81 il arasında 51.sırada yer aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin detaylı istatistikleriyle ilgili okullar tarafından çalışmaların yapıldığını, dereceye giren öğrencilerinin tespitinin bitmediğini hatırlatan Aktaş, Gümüşhane’nin bu sınavda genelde bu sıralarda olduğunu söyledi.

Gümüşhane’nin meslek lisesi ağırlıklı bir il olması nedeniyle bu sınavda sıralamasının genelde 40-50 arasında olduğunu kaydeden Aktaş, Fen Lisesinin ardından Gümüşhane’ye açılması planlanan Sosyal Bilimler Lisesi ile bu sıralamadaki yerin yükselmesini hedeflediklerini söyledi.

Seviye Belirleme Sınavında (SBS) yüksek puan alan öğrencilerin liseyi başka illerde okuduğunu, Gümüşhane’nin Sosyal Bilimler Lisesi talebinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmesiyle birlikte bu göçün tersine dönebileceğini kaydeden Aktaş, “Sosyal Bilimler Lisesini Gümüşhanemize mutlaka kazandırmalıyız. Kaliteli akademik liselerimiz olursa öğrenci göçümüz terse döner.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 12:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Veli
Veli - 11 yıl Önce

sayın hocamız suçu sosyalbilimlermiş meslek yüksek okulmuş buna atmayınız. kadrolarınıza bakınız neden milli eğitim hocaları dersanedeki hocalar gibi güzel anlatmıyor.sadece sürelerini doldurmaya çalışıyor.bizde okuduk ve gördükbu durumları.dediğim gibi kendi sorumluluk alanlarinizdaki hocalarin verimliliğini ve öğrenciye nasil faydaliolabiliriz bunlarai araştirin.

gümüşhaneli
gümüşhaneli - 11 yıl Önce

çok fazla okumuşsun sen sayın veli... bu kadar okumak iyi değildir.

Gümüşhane sevdalısı
Gümüşhane sevdalısı - 11 yıl Önce

milli eğitim komisyonu başkani kocaeli milletvekili fikri ışık gümüşhaneli, milli eğitim müdürlüğünün hazirlayacaği dosya milletvekilleri kanali ile, komisyon başkani ve milli eğitim bakanina iletilerek, konu yakindan takip edilerek sosyal bilimler lisesi gümüşhane'ye kazandirilmalidir.

velii
velii - 11 yıl Önce

evet okuduk biliyoruz ve öğrencilerimizden de duyuyoruz hocalarının başarısını hepsine bunu demek olmaz ama içlerinde başarısız olanlar yok mu bir matematikçi fizikçi dersi ne kadar başarı ile sunuyor bunları görmek için öğrencilerin netlerine bakınızz

SIRADAKİ HABER