Tekke Beldesindeki Yatılı Okul Üniversiteye Devredilecek

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun Kale köyünde TOKİ tarafından yapılan okula taşınacağını, Tekke’de boşalan okulun da Gümüşhane Üniversitesine devredileceğini söyledi.

Tekke Beldesindeki Yatılı Okul Üniversiteye Devredilecek
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun Kale köyünde TOKİ tarafından yapılan okula taşınacağını, Tekke’de boşalan okulun da Gümüşhane Üniversitesine devredileceğini söyledi.

Kale köyünde TOKİ tarafından yapılan okulla ilgili medyada çıkan haberlerin ardından beraberinde Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Kale Köyü Muhtarı Kurban Tokmak’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Aktaş, bahse konu okulun bu yıl tadilatının yapılacağını ve Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun buraya taşınacağını, böylelikle Tekke’de boşalacak okul ve pansiyonun ise Gümüşhane Üniversitesine devredilmesinin planlandığını söyledi.

TOKİ tarafından yaptırılan okulun bittiğini fakat pansiyonunun bitmemesi nedeniyle okulun Milli Eğitim tarafından teslim alınmadığını hatırlatan Aktaş, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile yapılan yazışmaların ardından okulun bu yılsonuna kadar tadilatının yapılması noktasında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Aktaş, Valilik ile koordineli yapılan çalışmaların ardından, Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun Kale köyünde TOKİ tarafından yaptırılan okula taşınacağını ve Tekke’de ki okulun da Gümüşhane Üniversiteye devredilmesi yönünde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Milli Eğitim yatırımları ile ilgili bilgiler de aktaran Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığının yatırımlarla ilgili yeni bir konsept belirlediğini, bu bağlamda Gümüşhane’de 2014 yılı sonuna kadar 33 milyon 245 bin liralık bir yatırım öngördüklerini ifade etti. Okulların onarımı ile ilgili de ayrıca 4 milyon liralık bir düzenleme planladıklarını kaydeden Aktaş, önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonuna kadar onarımların tamamlanmasının planlandığını, özellikle kent merkezindeki okulların yalıtım ve doğalgaz geçişlerine öncelik vereceklerini dile getirdi.

Kale Köyü Muhtarı Kurban Tokmak ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun tadilatının yapılarak Tekke yatılı ilköğretim bölge okulunun bu binaya taşınması projesini desteklediklerini söyledi ve bu projenin gerçekleşmesi gayreti içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 12:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
velii
velii - 11 yıl Önce

hayırdır milli eğitim şubesini eleştirmek hakikati söylemek size zarar mı veriyor ki yorumu yayınlamadınızz. o zaman o duruma sizde ortak olursunuz. belki bahsedilen kurum çalışanları kendilerine çeki düzen vereceklerdir. yayınlamayarak ifade özgürlüğüne balta vuran olursunuz. ve en önemlisi siz gazeteci yayıncı bir kuruluş olamazsınızzz // Editörün Notu: İki yorumunuz arası sadece 6 dakika imiş. Biz 24 saat bilgisayar başında oturarak keyif yapmıyoruz. Lütfen bir şeyi eleştirirken karşınızdakini de düşünün. Kul hakkı yemeyin.

Ysadik
Ysadik - 11 yıl Önce

milli eğitim müdürlüğü yibo yu üniversiteye
devredecek te bakalım üniversite talip mi? temennilerin gerçeğe dönüşmesi bizim insiyatifimizde deyil.. bekleyelim görelim...

VELİİ
VELİİ - 11 yıl Önce

sizin haberlerinize vakit ayirmak onlari okuyup takip etmek kısacası memleketi takip etmek fırsat buldukça zaman ayırabilmek masa başında keyif yapmak ise keyif yapıyoruz diyelim. siz de bu tür ifadeler ile ne kadar eleştirinizde haklısınız acaba. bn kendi adıma özür dielerim. ama sizde hataya hata ile dönüyorsanız bilemem editörr

SIRADAKİ HABER