'Srebrenitsa’yı Unutmadık Unutturmayacağız'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Srebrenitsa katliamının 19. yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

'Srebrenitsa’yı Unutmadık Unutturmayacağız'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Srebrenitsa katliamının 19. yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Srebrenitsa katliamının uzun yıllar geçse de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Üstün, “Avrupa’nın tam ortasında bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu olay Avrupa tarihinin en ağır suçlarından biri ve utanç vesikasıdır.” dedi.

Savaştan önce Srebrenitsa’da yaklaşık 30 bin Müslüman'ın yaşadığını, bu sayının şimdi 5 bin civarında olduğunu ifade eden Üstün, bölgedeki Müslümanların çoğunun 1995 yılındaki savaşta ya katledildiğini ya da sürüldüğünü anımsatarak, hayatta kalanların henüz tazminat alamamış olmalarını "açıklanamaz bir durum" olarak nitelendirdi.

Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’nın gözleri önünde yaşanan bu katliamda, Birleşmiş Milletler'in Srebrenitsayı güvenli bölge olarak ilan etmesine rağmen yardım talep eden Boşnaklar korunmamıştır. Özellikle Avrupa’da, bu gibi alçakça işlenen cürümlerin artık geçmişte kaldığı düşünülürken, tüm dünya sadece olup bitenleri seyretmekle yetinmiştir. Bu yüzden, bu korkunç olayın her yıl yeniden hatırlanıp, hafızalarda canlı tutulması gerekmektedir. Srebrenitsa’da ki gibi toplu bir katliam, ne Avrupa'da ne de dünyanın herhangi başka bir yerinde bir daha tekrarlanmalıdır. Yaşama ve bedensel bütünlük hakkı, başka kültürlere ve dinlere saygı gibi konular, tartışma konusu olmamalı ve bu hususta herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle geçmişte ve şuanda da dünyanın farklı bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için, Tüm İslam ve Türk coğrafyasını birlik ve beraberliğe davet ediyor, Srebrenitsa’da ve tüm dünya üzerinden bu zulümler karşısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız.”
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 00:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER