Gümüşhane'ye 5 Yeni Su Deposu

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bağlarbaşı, Karşıyaka ve Güzeller mahallesi başta olmak üzere yıl sonuna kadar 5 yeni su deposu yapmayı planladıklarını söyledi.

Gümüşhane'ye 5 Yeni Su Deposu
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  Bağlarbaşı, Karşıyaka ve Güzeller mahallesi başta olmak üzere yıl sonuna kadar 5 yeni su deposu yapmayı planladıklarını söyledi.

İÇME SUYU İÇİN 2,4 MİLYON LİRALIK KREDİ

Cazibeli içme suyu projesi ve şehirde yapılması planlanan su yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Çimen, içme suyu inşaat işleri için İller Bankasından 2,4 Milyon lira kredi kullanımıyla ilgili konunun Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildiğini hatırlattı.

BAHÇECİK BARAJIYLA BİRLİKTE SU DAĞITIM ŞEBEKESİ DE YENİLENECEK

Şehre cazibeli içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı’nda ihale öncesi çalışmaların son aşamaya geldiğini, DSİ tarafından 2014 yılı sonu itibariyle barajın proje çalışmalarının bitirilerek ihale edilip inşaat ve yapım çalışmalarına başlanmasının hedeflendiğini belirten Başkan Çimen, barajın bitimiyle birlikte ise su dağıtım şebekesini de yenileyerek şehrin hizmetine sunacaklarını söyledi.

HALGENT ŞELALESİ İÇME SUYUNA KATILACAK

Mevcut halde keson kuyulardan sağlanan Gümüşhane içme suyuna ek olarak Eskibağlar mahallesi Halgent şelalesinden saniyede 15-20 litre olarak akan suyu ana şebeke hattına dahil eden bir su deposu yaparak bu suyu da içme suyu olarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Çimen, bu konudaki çalışmalarımız ile Gülaçar köyündeki kaynak suyun alınması konusundaki inceleme ve çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

“İÇME SUYU İÇİN KUYU AÇMAYACAĞIZ “

Bu çalışmaların yanı sıra eski ve bozuk olan su şebeke hatlarını kaldırarak, yenileriyle değiştirmeye başladıklarını dile getiren Başkan Çimen, “Şehir içme suyu ile ilgili planlanan yeni kaynak çalışmaları tamamlanana kadar, var olan imkânlarla yetineceğiz. Yeni bir keson kuyu açma durumu söz konusu değildir. Sadece İtfaiye araçlarımızın yangında kullanacağı su ihtiyacını karşılamak için yeni bir su kuyusu açmayı düşünmekteyiz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER