Gümüşhane’de İsrail Kınandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları kınamak için basın açıklaması yaparak gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gümüşhane’de İsrail Kınandı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları kınamak için basın açıklaması yaparak gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından merkez Kemaliye Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında “Kahrolsun İsrail” demekle İsrail’in kahrolmayacağını vurgulayan AGD Gümüşhane Şube Sekreteri Mehmet Fatih Öden, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğini ve bunu her zaman ayında yapmayı da rutin hale getirdiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkelerinin İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendirdiğini kaydeden Öden, “Birleşmiş Milletler, ABD ve AB ülkeleri Siyonist İsrail’in yetmiş yıldır oynadığı bu oyunun zaten doğal aktörleridir. Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur.” dedi.

“İSRAİL HER RAMAZAN AYINI MÜSLÜMANLAR İÇİN KAN GÖLÜNE DÖNÜŞTÜRMEYİ RUTİNE BAĞLADI”

İsrail’in her Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağladığını dile getiren Öden, şöyle konuştu: “Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’ye, karadan, denizden ve havadan yapılan son Siyonist saldırılarda, yaklaşık yüz kadar Müslüman şehit edilmiştir. Üç yüz kadar Filistinli yaralanmıştır. Elli kadar mesken tamamen yıkılmıştır. İki bin kadar konut ağır hasar almıştır. Faşist İsrail özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlemektedir. Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet vardır. Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyaçları vardır. Ağır yaralılar için sağlık tertibatı yetersizdir. İsrail saldırılarda fosfor bombası kullanmaktadır. Siyonist İsrail’in tüm yaptıkları insanlık suçudur.”

Türkiye üzerinden, Mersin ve Dörtyol Limanlarından İsrail jetlerine yakıt gittiğine dair haberler yer aldığını da hatırlatan Öden, “Bu kabul edilebilir değildir. Malatya Kürecik’teki füze kalkanı, Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş’taki patriot rampaları İsrail’i koruma amaçlıdır. Bu da kabul edilebilir değildir. Filistin meselesinde tarafsız olmak elbette kabul edilemez. Ancak, ekranlarda Filistin’e sahip çıkıyor gözüküp, diğer taraftan İsrail ile her türlü stratejik ortaklığı sürdürmek asla kabul edilemez. Tekrar tekrar söylüyoruz: Afganistan’dan Libya’ya, Pakistan’dan Sudan’a İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Siyonizm’dir. Yaşadığımız coğrafyada yeni yeni devletçilerin kurulmasını planlayan Siyonist İsrail’dir. Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in hizmetindedir. Türkiye’nin ABD, AB ve İsrail ile stratejik ortaklığı kendi ayağına sıkmasıdır. Milletimiz bu gidişatın farkına varmalıdır. Kahrolsun İsrail demekle İsrail kahrolmaz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak diyoruz ki Siyonist İsrail ancak ve ancak güçten anlar. Tüm dünyanın başında, bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliği’dir. Türkiye’nin yeri Avrupa Birliği değil İslam Birliği’dir. İsrail küstahlığının, İsrail şımarıklığının, İsrail aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır. Ve unutulmamalı ki zafer Müslümanların olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER