STK’lar ezana saygısızlığa tepki gösterdi

Gümüşhane’de bazı sivil toplum kuruluşları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen yürüyüşte yaşanan olaylara yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

STK’lar ezana saygısızlığa tepki gösterdi

Gümüşhane’de bazı sivil toplum kuruluşları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen yürüyüşte yaşanan olaylara yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Kemaliye Camii önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan grup üyeleri adına basın açıklamasını Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi Yasin Pişkin seslendirdi.

MTBB, TÜGVA, Yeni Dünya Vakfı, AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları üyeleri ile AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse'nin katılarak destek verdiği açıklamada 8 Mart günü ezanın Taksim'de ıslıklandığını ileri sürerek, feminist topluluğa karşı tepki göstermek için bir araya geldiklerini kaydeden Pişkin, “Ezan bizi biz yapan değerler manzumesinin imamesidir. Ezan, bir kıyamdır, bir diriliştir, birlik ve beraberliğin adıdır. Ezan, hakka ve hakikate yönelmektir. Ezan, ilahi bir komuttur. Tefessüh etmiş kalplerin idrak edemeyeceği bir ruh iklimidir; huzurun adıdır. Bu millet doğduğunda Ezan-ı şerifle şereflendirilir öldüğünde ise sela ile uğurlanır. Vatanımızda ki ezan sesi dinmesin diye nice Ömer Halis Demirlerimiz şehit düştü daha da geçmişe gidelim Çanakkale’de bu ülke de ezanlar susmasın diye daha gençliğini bile yaşamamış nice mert yürekli düşmana imanı ile saldıran nice şehitler verdik” dedi.

“Ebu Cehil’in başaramadığını sizde başaramayacaksınız” diyen Pişkin, şunları söyledi: “Eğer bizler şu an susarsak tepkimizi ortaya koymazsak ne vatan kalır ne de şu minare de okunan 5 vakit ezanımız kalır geriye. Biz Türk milletiyiz biz ümmetimizin son umuduyuz birkaç kendini bilmez bu umut ışığını söndüremedi söndüremeyecektir. 8 Martta eylem yapanlar şimdi de ülkemizde tepki aldıklarını görünce afalladılar Ezanı değil, polisi ıslıklamışlar aslında. Velev ki öyle, Ezanı değil de polisi ıslıkladıkları için madalya mı takalım? İyi bir şey mi yapmış oldular yani? Kaldı ki, Ezanın okunmasıyla aynı anda artan ıslık sesinin savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Onlar orada polisi de ıslıkladılar, Ezanı da... Onlar aslında Müslümanları ıslıkladı. Olanlar bu. Bir yerde Ezan sesini duyunca oturuşunu bile düzelten millet var. Birde Ezan sesinden rahatsız olan birkaç kendini bilmez var. Allah'ım ezandan rahatsız olanlardan değil, ezanda ve namazda huzur bulanlardan eyle bizi.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER