Su elçileri Cuma günü Gümüşhane’de

Su ve çevre konusunda bilinci artırmak, çalışmaları geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla konusunda uzman kamu çalışanları ve akademisyenler tarafından kurulan Su Elçileri Derneği, eğitim-öğretim için Gümüşhane’de duraklayacak.

Su elçileri Cuma günü Gümüşhane’de

Kurtuluş Savaşı’nın başladığı Samsun’dan harekete geçen Su Elçileri Derneği, ‘Temiz su, yeşil vatan’ sloganıyla içerisinde öğretici ekipmanların yer aldığı Mobil Tır eşliğinde vatandaşlarla buluşacak. 

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, “Su ve çevre konusuna dikkat çekmek, bu konuda hep beraber neler yapabileceğimizi anlatabilmek amacıyla Türkiye’nin hemen her ilinde mobil bir eğitim-öğretim planı hazırladık. Samsun’dan başlattığımız bir anlamda seferberlik mücadelemiz için bu kez durağımız Gümüşhane olacak” dedi.

“Çocuklarımıza suyun kıymetini anlatıyoruz”

Millî Mücadele ruhuyla ve aynı şuuru oluşturabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Samsun’dan harekete geçtiklerini belirten Aydıncak, “Mobil Eğitim Tırımız vatandaşlarımız tarafından ilgiyle karşılandı. Yoğun program sırasında çocuklarımız Su Elçileri kahramanlarıyla eğlendi, eğlenirken öğrendi. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte hassasiyetle koşturuyor, geleceğimiz olan evlatlarımızı doğru bilgilerle donatmaya çalışıyoruz. Tek amacımız çocuklarımıza suyun kıymetini anlatabilmek, aşılayabilmek. Şu ana kadar 4 milyona yakın çocuğumuza eğitim verdik, eğitime katılanlar sertifikalarını aldı. Bunun yanında 39 bölüm çizgi film yaptık. TRT Çocuk kanalında halen ‘Su Elçileri’ ismindeki çizgi filmimiz yayında. Belgesel çekimlerimiz de çok yakında gösterime girecek” diye konuştu.

“Suyumuzu korumak zorundayız”

Gümüşhane içinde etkili bir program hazırladıklarını sözlerine ekleyen Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Aydıncak, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada ve ülkemizde kullanılabilir tatlı suyu korumak ve temiz çevre bilincini aşılamak, sorumlu ve vicdanlı bireyler yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla başlattığımız seferberlikte şimdi Gümüşhane’deyiz. Kaynaklarımızı etkili ve doğru kullanmak zorundayız. Sanki şu anda kıtlık başlamış gibi ciddiyetle hareket etmek mecburiyetindeyiz. Hep beraber el ele sağlıklı bir gelecek planlayabiliriz”.

Belediye önünde buluşalım

İçerisinde eğitici ekipmanların yer aldığı mobil eğitim tırı ve Su Elçileri kahramanlarının da hazır olacağı programı Gümüşhane Belediyesi önünde gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Aydıncak, vatandaşları evlatlarıyla birlikte 18 Haziran Cuma günü saat 13.00’de buluşmaya davet etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 3 yıl Önce

Hazır gelmişken bayanlarada suyun kıymetini anlatsınlar bulaşık olayında harcanan su gerçekten israf boyutunda böyle giderken gelecek nesile birşey kalmayacak

SIRADAKİ HABER