Suriye'ye Bir Tır Yardım da Kelkit Göndersin

İnsani Yardım Vakfı (İHH), "Suriye'ye Bir Tır Yardım da Kelkit Göndersin" kampanyası kapsamında Kelkit'te yardım toplama merkezi kurdu.

Suriye'ye Bir Tır Yardım da Kelkit Göndersin
İnsani Yardım Vakfı (İHH), "Suriye'ye Bir Tır Yardım da Kelkit Göndersin" kampanyası kapsamında Kelkit'te yardım toplama merkezi kurdu.

Kelkit'te TEMA Market Arkasında kurulan Yardım Toplama Merkezinde yardım eşyaların alımına başlandı. Kelkit halkı da bu çağrıya duyarsız kalmadı, yardım toplama merkezine ilgi her geçen gün artıyor. 

KELKİT GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİNDEN DESTEK

Kelkit Genç İş Adamları Derneği (KEGİAD) Başkanı Selçuk Demir, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada Suriye'de yürek burkan bir trajedi yaşandığını belirterek, burada yaşanan insanlık dramının yapılacak yardımlarla bir nebze de olsun hafifleyeceğini söyledi.

Suriyelilere yapılacak olan bu yardımlarda Kelkit halkının duyarsız kalmayacağını belirten Demir, “Ben inanıyorum ki Kelkitli kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz yürek dağlayan Suriye'deki bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Özellikle iş adamlarımızdan,  Suriye için fedakarlık bekliyoruz. Kelkit halkı, sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve yardımseverlik ruhu ile bu işin altından kalkacaktır.” dedi.

Öte yandan yardım toplama merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre yardımların 25 Şubat 2014 tarihine kadar TEMA Market Arkasında kurulan Yardım Toplama Merkezine getirilmesi gerekiyor.

Öncelikli olarak istenen malzemelerin listesi şu şekilde: “Un ve maya, kuru gıda, süt tozu, bebek bisküvisi, konserve çeşitleri, hurma, bebek bakım malzemeleri, bebek bezi, yazlık ve kışlık kıyafet, ayakkabı ve bot, battaniye, hasır, çadır ve mat, uyku tulumu, yastık, nevresim takımları, her türlü tekstil ürünü, acil müdahale ilk yardım çantası, oyuncak, hijyen ve temizlik malzemeleri, şarjlı aydınlatma cihazları, jeneratör, kırtasiye malzemeleri, her türlü inşaat malzemesi.”





Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER