Sürücünün dikkati faciayı engelledi

Gümüşhane’de hareket halindeki yolcu minibüsünün üzerine dağdan kopan kaya parçaları düştü. Sürücünün son anda fark ederek manevra yapmasıyla facianın eşiğinden dönüldü.

Sürücünün dikkati faciayı engelledi

Edinilen bilgiye göre Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinden Gümüşhane kent merkezine 29 M 0811 plakalı minibüsüyle yolcu taşımacılığı yapan Mustafa Aksoy, Araköy köyü asma köprü mevkiine geldiğinde dağdan yola kaya parçalarının düştüğünü fark etti.

Manevra yaparak aracın kayaların altında kalmasını son anda engelleyen sürücü Aksoy’un aracına çarpan kaya parçaları aracın lastiklerini patlatıp, yan camını kırıp bazı yerlerinde de hasara neden oldu.

Araçta bulunan 4 yolcu kazayı yara almadan atlatırken hasar gören araç servise götürüldü.

Geçtiğimiz yıllarda dağdan kopan kaya parçalarının ölümlü kazalara neden olduğu Gümüşhane-Kürtün-Tirebolu karayolu, yılın 4 mevsiminde yaşanan kaya düşme olayları ve heyelanlarıyla biliniyor. 

Özellikle bahar mevsiminde donma-çözünme olayının artması ve yağmurlu günlerde de heyelanlarla birlikte sürücülerin korkulu rüyası olan yol Doğu Karadeniz’i dağ zirvesi aşmadan Doğu Anadolu’ya bağlayan tek geçiş güzergahı olması nedeniyle tercih edilen bir yol.

YORUM EKLE
YORUMLAR
E.S.U
E.S.U - 2 yıl Önce

2019 da bende ayni bolgede kaya düşmesi ile karsilastım Allah korudu cok riskli bir bolge devlet acilen riskli bolgelere çelik ağ cekmeli

Y.A
Y.A - 2 yıl Önce

Ta Tirebolu'ya kadar yol çok tehlikeli. Sürekli taş düşme veya heyelan oluşmakta ve hatta çok kere kazalara, can kayıplarına neden olmaktadır. Torul-Tirebolu yol projesi mevcut olup bir an önce yapım çalışmalarına başlanılmalı ve acilen çelik ağlarla tehlikeli kısımlar örülmeli. Her vatandaşın bu konu gündemi olmalı. Siyasiler bu sorunun çözümü için yoğun çaba harcamalılar.

Metin Sevindik
Metin Sevindik - 2 yıl Önce

O yollarda bu tip tehlike belki dönemlerde devam ediyor .Can yakıyor .
Muhtemelen gelecek dönemde hem maliyet hem insan ve yol güvenliği için belli yerler tünellerle desteklenecek ..
Bu konuda ilgili birimler kafa yormaya çalışmalı...

Bir hemsehriniz.
Bir hemsehriniz. - 2 yıl Önce

Maalesef o coğrafya bu tip afatlar oluşturuyor.
Geçmiş olsun.

SIRADAKİ HABER