TBB Başkanı Feyzioğlu Sağkan’a Gümüşhane’den cevap verdi

Bir dizi ziyaret için Gümüşhane’ye gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, karşı aday Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan’ın sözlerine “Önümüzdeki 4-5 Aralık Genel Kurulu’ndan sonra başkanı olmaya devam edeceğim için bu sert cümlelere cevap vermiyorum” diyerek karşılık verdi.

TBB Başkanı Feyzioğlu Sağkan’a Gümüşhane’den cevap verdi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gümüşhane’de bir dizi ziyaret programı gerçekleştirdi. 

İlk olarak kentteki bir otelde gazetecilerle kahvaltı programında buluşan TBB Başkanı Feyzioğlu, daha sonra Gümüşhane Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir’i ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti. 

Ziyaretlerin ardından Gümüşhane Barosu’na ait toplantı salonuna gelen TBB Başkanı Feyzioğlu, burada Gümüşhane Baro Başkanı Av. Metin Aslan’a hediye takdiminde bulundu. 

Karşılıklı hediye takdiminin ardından gerçekleştirdiği geziler ve gündeme dair açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Feyzioğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 4-5 Aralık’ta yapılacak TBB Genel Kurulu’nda kendisine rakip olacak Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ın “Ülke hukuksuzluk sarmalının içindeyken sesini hiç çıkarmayan, meslek ve meslektaş sorunlarıyla ilgilenmek yerine kendi şahsi gelecek planını ön plana koyan bu zihniyeti TBB'den silmek istiyoruz” ifadelerine yanıt veren TBB Başkanı Feyzioğlu, “Önümüzdeki 4-5 Aralık Genel Kurulu’ndan sonra başkanı olmaya devam edeceğim için bu sert cümlelere cevap vermiyorum” dedi. 

“Ben kim bana hangi sertlikte cümle kurarsa kursun onun da başkanıyım”

Seçime yakın süreçte sert söylemlerin olabileceğini söyleyen Feyzioğlu, “Seçim dönemlerinde zaman zaman sertleşmeler olabiliyor. Ben kim bana hangi sertlikte cümle kurarsa kursun onun da başkanıyım. Önümüzdeki 4-5 Aralık Genel Kurulu’ndan sonra başkanı olmaya devam edeceğim için bu sert cümlelere cevap vermiyorum. Kendileri istediği kadar sertleşebilir, 4-5 Aralık’tan sonra bulundukları yerde kalmaya devam edecekler. Fakat ben Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak onları da kucaklamak zorundayım. Tabi 50 Baro’nun ortak adayı olduğunu söylediklerinde hoş bir tebessüm dudaklarıma yerleşiyor. Biz o 50 Baro’yu bir türlü sayamadık. Eskişehir’de değerli meslektaşlarım bir toplantı yaptılar, oradaki sayı ön seçim dedikleri prosedüre katılan sayısı daha ilan edilmedi ama sağa sola sorduk 31 Barodan söz edildiğini öğrendik. Siz kaç oy aldığınızı bilirsiniz ve söylersiniz, rakipleriniz de aynı şekilde bilip ve söyler. Biz bunu da duymadık, eşe dosta sorduk 9-7-7 gibi bir sonuç var. 9 saygın baromuzun oyuyla 50 baronun ortak adayı olunması takdir edersiniz ki bir gülümseme getiriyor dudaklarıma. Gülümsemek iyidir, biz TBB olarak bir an bile olsa hukuk mücadelesinden geri kalmadık, hiçbir sözü sakınmadık. Biz hukukçuyuz sözümüzü öyle söyleriz ki, toplumun nefretini kazanmadan arkamıza milyonları almalıyız. Aynı cümleyi, farklı dünyalardan, farklı siyasi görüşlerden meslektaşlarımızın ve halkın takdir edeceği şekilde söylemek bir beceridir. Yoksa tweet karakterlerine sığacak şekilde slogan atmanın ötesine geçmek lazımdır. TBB toplumda yaratılmak istenen mahallelerden birinin temsilcisi değildir. Mahallelerin dışında tabiri caizse evimizin oturma odasındaki herkesi kucaklayan bir çatıdır ve devam edecektir. TBB bizim yönetimimizde Anadolu’nun kendini bulduğu çatıdır, TBB önümüzdeki dönemde de bizim yönetimimizle Anadolu’nun kendisini daha da güçlü bulduğu bir çatı olmaya devam edecektir. Hiç endişemiz yok, kim ne kadar sertleşirse sertleşsin ben TBB Başkanı olduğumu unutmadım, kimse de unutturamaz” açıklamasında bulundu.

“Hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum dönemi bitmiştir”

Bugün üniversitelerin hukuk fakültelerinin kontenjanlarının bir kısmının dolmadığını belirterek “Artık hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum dönemi bitmiştir” tespitinde bulunan Feyzioğlu, “Bu aspirin tedavisi değildir. Bu esasa yönelik çözümdür. Bundan 4 sene sonra inşallah hayatta olursak göreceğiz 25 bin stajyer avukat sayısını 8 ila 10 bine indireceğiz. Bu çok daha kaliteli mezun çok kaliteli hukukçu çok kaliteli yargı demektir. Biz futbol takımları gibi Almanya’dan İngiltere’den teknik direktör gibi hakim savcı avukat getirme imkanımız yok biz sömürge devleti değiliz. Bazı ülkelerde bu yapılabiliyor. Biz sömürge devleti değiliz biz kendimiz yetiştiriyoruz Boş lafla da olmaz ilerde sonuçlarını görmüş olacağız” diye konuştu.

“Gümüşhane konaklarının birisini sosyal tesis yapacağız”

Gümüşhane Barosu için de güzel bir haber veren Feyzioğlu, “Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşmede Gümüşhane’ye de katkıda bulunacak bir tesis bir eski konak konusunu açtık. Kentin eski dokusuna, kadim kültürüne uygun olarak Gümüşhane Barosu ve Gümüşhane Valisi ile el ele vererek sadece meslektaşlarımıza değil tüm Gümüşhane’ye güzel bir eser kazandırma yoluna çıktık” şeklinde konuştu.

Gümüşhane programının ardından Erzincan’a gitmek üzere yola çıkan Başkan Feyziyoğlu’nun programına Gümüşhane Baro Başkanı Av. Metin Aslan, Erzurum Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan, Bayburt Baro Başkanı Av. Serkan Pekmezci ve Ardahan Baro Başkanı Av. Murat Yolçu ile Gümüşhane Barosu avukatları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2021, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER