Tekçe'den iki önemli teklif 

Gümüşhaneli Bürokratlar Dernek (GÜBDER) Başkanı Erol Tekçe, Gümüşhane-Bayburt Havalimanının adının “Lütfi Doğan Havalimanı”, Gümüşhane Üniversitesinin adının da “Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Üniversitesi” olarak güncellenmesini talep etti.

Tekçe'den iki önemli teklif 

GÜBDER olarak geçtiğimiz günlerde yaptıkları yönetim kurulu toplantısının ardından alınan kararları kamuoyu ile paylaşan Tekçe, açıklamasında hem Gümüşhane hem de Bayburtlulara seslendi.

Tüm İslam aleminin yakından tanıdığı müstesna bir şahsiyet olan Lütfi Doğan hocanın geçtiğimiz haftalarda vefat ettiğini hatırlatan Tekçe, “Hocamızın gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek Erzurum Senatörlüğü gerekse Gümüşhane Milletvekilliği dönemlerinde memleketimize özelliklede Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'ye çok hizmetleri oldu. Hocamızın doğduğu yer Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyüdür. Salyazı köyü Bayburt'a 30 km, Gümüşhane'ye 70 km kadardır. Kamuoyunda Gümüşhane/Bayburt Havalimanı olarak açılması beklenen havalimanının adının "LÜTFİ DOĞAN HAVALİMANI" olarak güncellenmesini istiyoruz. İki şehrimizle de bütünleşmiş, önemli bir şahsiyet olarak muhterem hocamızın adının bölgemiz için oldukça önem arz eden bu havalimanına verilmesini Gümüşhane ve Bayburt olmak üzere ülkemiz kamuoyuna talep ve teklif ediyoruz. İnanıyorum ki, saygıdeğer yöneticilerimiz bu güzel vefalı ve kadirşinas tavrı göstermekten uzak durmayacaklardır. Konuyla ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin desteğini hassaten rica ediyoruz” dedi.

Başkan Tekçe, ikinci tekliflerinin de Gümüşhane Üniversitesini adının şehrin yaşayan efsane ve duayen siyasetçisi, büyük devlet adamı, ismi tüm kesimlerce müştereken saygın bir şahsiyet olarak kabul gören, uzun süren bakanlık ve Milletvekilliklerine rağmen adına zerre şaibe bulaşmamız birkaç devlet adamından biri olan medarı iftiharımız Mahmut Oltan Sungurlu'nun adının verilmesi olduğunu söyledi. Tekçe, Gümüşhane Üniversitesinin adının “Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Üniversitesi” olarak güncellenmesini talep ve teklif ederek tüm kamuoyunun destek istedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muammer aksoy
Muammer aksoy - 5 ay Önce

Gümüşhane Üniversitesinin adı Nihal ATSIZ Üniversitesi olarak değiştirilebilir,

İrfan Ataman Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı
İrfan Ataman Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı - 5 ay Önce

Gümüşhane'mizin müstesna iki şahsiyeti için teklifin biran önce hahata geçirilmesi ni gönülden destekliyorum. Erol Tekce Başkanım bu teklifi gündeme getirdiğiniz için sizi tebrik ediyor başarılar dilihlrum.

Ozan
Ozan - 5 ay Önce

Havaalanı ortak iki il için bir proje olup. Ad verilmesi yanlış. Yapılan havaalanına bir pist daha yapılırsa ona illerde yetişmiş şahıs ismi verilebilir. Ama adı Bayburt- Gümüşhane havalimanı olarak kalması daha uygun.

Ahmet Karaca
Ahmet Karaca - 5 ay Önce

Değerli hocamızı bir kez daha rahmetle anarken, yapılacak olan Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'na isminin verilmesi düşünülmüş en iyi karar olduğunu belirtmek isterim. Yıllardır ülkemize, bulunduğu il ve çevrelerine, büyük hizmetleri olan hocamızın isminin verilerek anısının yaşatılması ahde vefa olacaktır. Yine üniversitemize değerl siyasi büyüğümüzün adı verilecek olması da ayrı bir takdire değer düşünülmüş doğru hareket olacaktır. Değerli başkan ve yönetimini almış olduklarıbu önemli kararlar için teşekkür ederim. Hayırlı çalışmalar dileyerek buvesile ile tüm hemşehrilerime kalbi selamlarımı sunarım.

Özer Taştan
Özer Taştan - 5 ay Önce

Bu tür konulara göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederim.Sunmuş olduğunuz önerinizin ve bu konudaki kararlarınızın sonuna kadar destekçisiyim. Memleketimizden çıkmış ve ülkemizin yetiştirmiş olduğu bu iki mümtaz şahsiyetin isimlerinin bu şekilde yaşatılması çok doğru ve yerinde bir uygulama olacaktır.Sizleri tebrik ediyorum.

Bünuamin arslan
Bünuamin arslan - 5 ay Önce

Harika bir fikir...varım..

SIRADAKİ HABER