Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Veli Toplantısı Düzenledi

Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde veli toplantısı düzenlendi.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Veli Toplantısı Düzenledi
Okulun toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Şube Müdürü Nusret Bulut, Okul Müdürü Şakir Marancı, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nihat Olgun, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Oral, öğretmenler ve veliler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, eğitimin tarifinde üçlü bir iletişim olduğunu bunlarında okul, aile, çevre veya toplum olduğunu belirterek, bu üç unsun sürekli çarpım halinde olduğunu ve hepsinin aktif olması gerektiğini söyledi.

Okulun Verdiğini Toplum Desteklemiyor!

Aktaş, çocukların toplumun geleceği olduğunu, devletin de gelecekteki idarecileri olduklarını belirterek, “Geleceğimiz ve memleketimiz için duyarlı bir birey olmalıyız. Okul eğitimini tam ve güvenli yapacak. Ondan sonra aile ve toplum destek verecek.  Ama şuan görüyoruz ki okulun verdiğini toplum desteklemiyor. Toplum sürekli olumsuz davranışların peşinde.  Bu bağlamda netice sıfır oluyor. Çocuklarımızın okuldan çıktıktan sonra rahatlıkla evlerine gidebilmeleri için emniyetten güvenlik istiyoruz. Çocuklarımız internette bazı sitelerin süzülmesini ve ulaşımın yasaklanması uygulamasını arzu ediyoruz.” dedi.

“Çocuklarınızla oturup konuşun, defter kitap almak yetmez”

Bu konuda çocukları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için ailelerden destek isteyen Akşat, “Çocuklarımızla oturup konuşalım. Defter, kitap alınarak onlara yardımcı olmuş sayılmayız. Çocuklarımızın iç dünyasını öğrenmeye çalışalım. Çocuklarımızın bulundukları ailenin bir bireyi olduğunu hissettirelim onlara. Evde ufakta olsa bir değişiklik yapılacaksa çocuklarımızın da görüşünü almalıyız. Çünkü o zaman çocuğumuz kendini bir bireymiş olarak hissedecektir. Buranın sahibi sizlersiniz. Çocuğunuzu sorup soruşturmalısınız. Her zaman okula gelin ve çocuğunuz durumunu sorun. Durumu iyi ise daha iyisi nasıl olur diye soruşturalım. Bir memleketin en büyük zenginliği, yetişmiş insanlarıdır. Bizim Zenginliğimizde bizim çocuklarımızdır. Bize emanet edilen çocukları yarınlara iyi bir şekilde hazırlayalım. Bizleri yalnız bırakmayın. Bizleri sorgulayın, daha iyisi için çalışalım. Aynı zamanda çocuklarımız kendi aralarında çok samimi, kaynaşmış ise velilerimizde öyle olmasını istiyorum Birbirinizi evlerinize davet edin.  Daha samimi bir ortam için anlayışlı olalım.”  dedi

Aktaş’ın konuşmasının ardından Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Oral Okul-Aile Birliği yönetim kurulu olarak yaptıkları faaliyetler konusunda öğrenci velilerini bilgilendirerek yeni seçilecek olan yönetim kuruluna başarılar diledi.

Toplantıda velilere seslenen Okul Müdür Şakir Marancı ise okul hakkında şu bilgileri aktardı: “Okulumuz 1946 tarihinde Sanat Okulu Adıyla açılmış ve 1958-1959 eğitim öğretim yılında bu binaya taşınmıştır. Bugün itibariyle 6 alan ve üç okul türüyle eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 8 idareci,16 meslek dersi öğretmeni,23 kültür dersi öğretmeni,4 teknisyen, 1 memur,1 bekçi,2 hizmetli 1, aşçı ve 6 iş kur elemanı hizmet vermektedir. Eski insanlar daha iyi bilir biz eğitimde buna saç ayağı deriz. Bu ayak üç tanedir. Bu ayağın bir tanesini öğretmenler yani okul, bir tanesini öğrenciler ve diğeri de siz değerli velilerimizdir. Siz değerli velilerimiz öğrencilerinizle yeterli ilgilenmez iseniz veya okulla irtibat halinde bulunmazsanız biz istediğimiz başarıya ulaşamayız. Çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için bu üç sac ayağı da en iyi şekilde çalışmalıdır. Bizim görevimiz ve amacımızda başarıyı en üst düzeye çıkarmaktır. Öğrencilerimizin başarısındaki en önemli sırrı okumaktır. Öğrencimiz kitap roman hikâye gazete ve diğerlerini okuyorsa okuduğu oranda başarılı olur. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okullarda yürüttüğü bir proje var. Hem okudum hem yazdım projesi ile öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve düşüncelerini yazıya dökebilme yeteneğini artırma alışkanlığı amaçlanmıştır. Bu proje kapsamında okulumuzda her gün ilk saatte ilk 15 dakika okuma saati olarak uygulanmaktadır. Değerli velilerimizden isteğimiz öğrencilerimizin evden çıkarken, bu kitapları yanlarına alıp almadıklarını kontrol etmeleri ve bu konuda takipçi olmalarıdır.”
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER