Teknikerler tek çatı altında birleşti

Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Ordu ve Rize’de kurulu Teknikerler Dernekleri bir araya gelerek Karadeniz Teknikerler Federasyonu’nu kurarak tek çatı altında buluştu.

Teknikerler tek çatı altında birleşti

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Gümüşhane Yönetim Kurulu üyesi Bilgisayar Teknikeri Yavuz Tanguroğlu, Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kurulamasına bir adım daha atıldığının söyledi.

Yaptığı açıklamada Anayasa’nın 135.maddesinde her mesleğin bir odası olması gerekir diye belirtildiğini hatırlatan Tanguroğlu, “Buna rağmen bugün mezun sayıları 5 milyona yaklaşan, endüstri ve sanayinin üretici işgücü üniversite mezunu teknikerleri temsilen bir meslek odasını kurulmasına izin verilmemesine rağmen, hatta bazen teknik adam tanımı dışında bırakılan, gerek masa başında beynen gerek sahada hem beynen hem bedenen çalışan teknikerleri temsilen 1999 yılından bugüne verdiğimiz mücadele 5 Nisan Teknikerler gününde Karadeniz Teknikerler Federasyonu kuruluşu ile inşallah yakın bir zamanda Türkiye Teknikerler Konfederasyonu Kuruluşu ile taçlanacaktır. Başta yaptığı fedakarlık ve özverili çalışması ile sayın Orhan Baki başkanım başta olmak üzere Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon, Zonguldak Teknikerler Derneği yönetim kurulu ve üyelerini tebrik ediyorum. Edirne'den Kars'a tüm teknikerlere göz aydın diliyorum. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacak, teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. Karadeniz Teknikerler Federasyonu teknikerler ailesine, bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Karadeniz’den başlayan ülke yararına toplumsal hareketlerin hep başarılı olduğunu ifade eden Tanguroğlu, “Bizler de ilk meşaleyi yaktık. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu biliyor, sabır ve güvenle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Orhan Baki başkanlığındaki Karadeniz Teknikerler Federasyonunda Rize’den Dilek Şişmanlar, Ordu’dan Yunus Eren Şahin, Zonguldak’tan Barış Alkan, Gümüşhane’den Yavuz Tanguroğlu, Trabzon’dan Mustafa Kemal Baturay Orhon ve Mustafa Akbulut yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER