TEMA kuşları yemledi

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, yaban hayatına destek kampanyası kapsamında Kent Ormanında yem bırakma çalışması yaptı.

TEMA kuşları yemledi
HABERİN GALERİSİ
TEMA kuşları yemledi

TEMA kuşları yemledi

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, yaban hayatına destek kampanyası kapsamında Kent Ormanında yem bırakma çalışması yaptı.

Gümüşhane Çevre Derneği üyeleriyle birlikte Kent Ormanı mevkiinde yaban hayatına destek olmak adına yaklaşık 100 kilogram yemi ağaç diplerine ve taş oyuklarına bırakan TEMA üyeleri Gümüşhane halkından da imkanı olan herkesin bu tür etkinlikler düzenlemesini istedi.

TEMA Vakfı Gümüşhane temsilcisi Yusuf Oral, Gümüşhane’de 141 kuş türü yaşadığını, bunlardan bazılarının ise yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Köylerde yaşayan nüfusun ve ekili dikili alanların miktarının her geçen gün azalması kuşların beslenmede güçlük çektiklerinin bir göstergesidir. Bazı nadir görünen türler ne yazık ki insan yaşantısının olduğu alanlara inememektedir. Dolayısı bu durum bazı türler için açlık anlamına gelmektedir. Biyolojik çeşitlilik açısından zengin bir ülkede yaşamaktayız. Bu çeşitlilikte büyük bir paya sahip olan Gümüşhane'de bu zenginliği sürdürmek için gereken ne ise yapılmalıdır. Özellikle yiyecek sıkıntısı ile yerleşim yerlerine yaklaşan kuş türlerinin avlanmalarına kesinlikle müsaade edilmelidir. Kaçak avlanmaya karşı mücadeleyi her zaman devletten beklemek yerine otokontrolü her bireyin sağlaması gerekmektedir.” dedi.

Dünyada kaybolan her bir bitki ve hayvan türünün listelere yeni bir hastalığın eklenmesi anlamı taşıdığının altını çizen Oral, gelecek nesilleri korumak adına doğayı kirletici her türlü faaliyete karşı birlik içinde tepki gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu kampanyalarına kendilerine yem desteği sağlayan Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER