TEMA Vakfından “Toprak” yürüyüşü

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği 13-19 Kasım Erozyonla Mücadele haftası kapsamında yürüyüş düzenledi.

TEMA Vakfından “Toprak” yürüyüşü

Gümüşhane Belediyesi önünde toplanan yetişkin ve minik TEMA gönüllüleri “Türkiye Çöl Olmasın” sloganıyla erozyon sorununa dikkat çekti. 

Yürüyüş sırasında gönüllüler taşıdıkları pankart ve dövizlerle dikkatleri üzerlerine çekerek ilk defa 1994 yılında TEMA Vakfı ile gündeme gelen sloganları olan “Türkiye Çöl Olmasın” sloganıyla bir kere daha uyarıda bulundu.  Yürüyüşün ardından Gençlik Merkezindeki parkta kurulan stantlarının başına geçen gönüllüler hatıra fotoğrafı çektirip bilgi almaya gelen vatandaşları bu konuda bilgilendirdi.

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami Öktem, burada yaptığı konuşmada her yıl bu hafta boyunca tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle erozyon sorunu hakkında farkındalık çalışmaları yapıldığını hatırlattı.

Hem dünyada hem de Türkiye’deki kuraklık ve iklim krizine değinen Öktem, bu etkenlerin erozyonu artırdığını ve Türkiye’de her yıl 642 milyon ton toprağın erozyona uğradığını hatırlatarak toprağı korumanın her birerin görevi olduğunu vurguladı.

Tüm bu sorunlarının çözümünün ağacı, toprağı ve doğayı sevmekten ve hepsine sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Öktem, tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER