‘Tiyatro Hayatın Kendisi’

Gümüşhane Gençlik Merkezinde SODES destekli ‘Yöremizde Sanat Var’ adlı projenin de sanat yönetmenliğini yapan Mesut Budak, proje ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

‘Tiyatro Hayatın Kendisi’
Gümüşhane Gençlik Merkezinde SODES destekli ‘Yöremizde Sanat Var’ adlı projenin de sanat yönetmenliğini yapan Mesut Budak, proje ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

Tiyatroda geçen kesitlerin hayatın taklidi olduğunu ve tiyatronun hayatın kendisi olduğunu söyleyen sanat yönetmeni Mesut Budak “Biraz klişe gibi görünebilir ama hayat içerisinde herkesin bir rolü vardır.  Tiyatroda bu rollerin harmanlanmış ve sentezlenmiş halidir” dedi.

Gümüşhane’nin birçok yerine tiyatro sanatı götürdüklerini söyleyen Budak,  “Biz tiyatroya gönül vermiş insanlar olarak halka yaşadıkları gerçekleri, yaşanmaya açık olan olayları, ön gördüğümüz problemleri veya olası eleştirel yaklaşımları insanlara bir ayna görevi görerek tekrar iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZA TİYATROYU TANITIYORUZ”

Türkiye’nin birçok ilinde görev yaptığını söyleyen Budak, “Bir tiyatro ekibim var. Gümüşhane Gençlik Merkezi Spor İl Müdürlüğün yüzlerce öğrenci kurs verdim. Bu öğrenciler içerisinde yetenekli olan arkadaşlarımızı bünyemizde barındırıyoruz ve bunlarla birlikte tiyatronun birçok dalında etkinlikler düzenleyerek halkımıza tiyatroyu tanıtıyoruz” dedi.

Budak,  “Biraz klişe gibi görünebilir ama hayat içerisinde herkesin bir rolü vardır tiyatroda bu rollerin harmanlanmış ve sentezlenmiş halidir. Biz tiyatroya gönül vermiş insanlar olarak; halka yaşadıkları gerçekleri, yaşanmaya açık olan olayları, ön gördüğümüz problemleri veya olası eleştirel yaklaşımları insanlara bir ayna görevi görerek tekrar iletiyoruz” diye konuştu.

“İNSANLAR GÜN İÇERİSİNDE FARKLI ROLLERE BÜRÜNEBİLİR “

Hayatın her alanında tiyatro var olduğu görüşünü savunan Budak, “Samimiyetimle şunu itiraf edebilirim ki bir belediye başkanı da tiyatro oyuncusudur, bir kurum amiri de tiyatro oyuncusudur, bir taşeron firmada çalışan işçi de tiyatro oyuncusudur” diyen Budak sözlerine şöyle devam etti:  “Örneğin belediye başkanı, görevindeyken belediye başkanıdır, evine girdiği zaman bir aile reisidir, bir kadının kocasıdır, çocuklarının babasıdır. Bunu söylerken bile birkaç tane rolden bahsetmiş olduk. Bunun yanı sıra aynı zamanda faturasını da yatıran sıradan bir bireydir.  Yani herkes nerdeyse her gün ortalama 5-10 defa bir role bürünür ve gerçekten de bir tiyatro olduğunu görmüş oluruz.”

“GÜMÜŞHANE SANAT TİYATROSUNU KURMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Budak, bir tiyatro görevlisinin mutlak süratte kendini geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, “Tiyatro insanların bir parça özgüvenim var diye sahneye çıkıp gösteri yapabilecekleri bir yer değil. Tiyatroyu, özündeki değerleri incitmeyip, o toplumun gelecekte bize nasıl bir çıktı yaratması gerektiğini düşünerek, bir süreci ele alıp harmanlayarak yapmalıyız. Bir tiyatro oyuncusu veya tiyatronun içinde bulunan herhangi bir tiyatro görevlisi mutlak süratte kendini geliştirmeli, üretmeli ve halka bir hizmet sunmalıdır, halkın isteğini karşılamalıdır” dedi.

“Gümüşhane’de geçmişe baktığımız zaman birçok tiyatro gerçekleşmiştir ve bunun öncülerinden biride üniversitede okutman olarak görev yapan Talat Ülker’dir” diyerek Ülker’e teşekkür eden Budak,  “Gümüşhane sanatsal yönüyle yeni gelişen bir şehir. İlimizde sosyal aktivitenin az olması buraya olan talebi düşürüyor. Gümüşhane Üniversitesi ’de kısa zamanda kendini ispat etti” ifadelerini kullandı.

Budak daha sonra şunları kaydetti: “İlimiz sanata aç, tiyatroya aç ve maalesef burada ki insanlarımız görsel ve işitsel sanatlardan uzak yaşıyor. Benim hedefim Gümüşhane Sanat Tiyatrosunu kurmak ve şehrin adını daha çok duyurmak. Maalesef bu konuda bazı sıkıntılarımız var. Uzun bir zamandır mekan sıkıntısı çekiyorum. Tiyatroya aşık, sanat sever bazı arkadaşlarımız ile oyunlar çıkararak ayda birkaç defa şehrimizde gösteri yapmak istiyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin bir çok yerine gösteriler yapıp, şehrin tanıtımında ve Gümüşhane ismini tüm Türkiye’ye duyurma noktasında roller almak istiyoruz.”

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 17:09

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER