TKDK Mart'ta geliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Güdürlüğü bugüne kadar şubesi bulunmayan illerin Valiliklerine yazı göndererek 21 Mart 2016 tarihe kadar çalışma büroları oluşturulması talimatı verdi.

TKDK Mart'ta geliyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Güdürlüğü bugüne kadar şubesi bulunmayan illerin Valiliklerine yazı göndererek 21 Mart 2016 tarihe kadar çalışma büroları oluşturulması talimatı verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) nihayet Gümüşhane’de kuruluyor. Özellikle tarım ve turizmde milyon dolarla ulaşan hibe krediler veren TKDK 39 ilde teşkilatlanma aşamasına geldi. Bu konuda Gümüşhane Valiliğine gönderilen yazıda irtibat ve çalışma bürosunun tahsis edilmesi istendi. Nisan ve Mayıs aylarında görevlilerin atanacağı ve TKDK’nın yılın ikinci yarısından itibaren başvuruları alabileceği öğrenildi.

Gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan Sektörel Anlaşma gereğince ülkemiz IPARD fonlarını 2020 yılına kadar kullanmaya devam edeceğinden; IPARD-U Programının onaylanmasına ek olarak, 25.02.2015 tarihinde yapılan Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi Bilgilendirme Toplantısı’nda Sayın BaşbakanımezrAhmet DAVUTOĞLU tarafından 23.02.2015 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, fonların etkin ve ülke geneline yaygın olarak kullanılması amacıyla mevcut il teşkilatımıza 39 yeni il teşkilatının yakın zamanda ekleneceği karan alındığı bildirilmiştir. Akabinde ilgi yazı ekinde yer alan 64. Hükümet Eylem Planında, Kurumumuzun sorumluluğunda olan “Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik program hazırlanacak” eyleminin 21 Mart 2016 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir. Söz konusu Eylem Planı’nda yer alan kırsal kalkınma desteklerinin IPARD kapsamında olmayan diğer 39 ilimizde de uygulanmasının sağlanmasına yönelik mevzuat ve teknik program çalışmaları tamamlanma aşamasında olup, fiilen görevin yürütülebileceği idari teşkilatlanma aşamasına gelinmiştir.

Bu bağlamda; yukarıda bahsedilen kırsal kalkınma ve çiftçilerimiz ile diğer yararlamcılann üretkenliğine katkı sayesinde ülkemiz genelinde sağlanacak refah artışına yönelik öncelikli Hükümet eyleminin zamanında ve etkin yerine getirilebilmesi amacına, il koordinatörlüğü teşkilatının kalıcı ıdan yerleşimi gerçekleşinceye kadar Kurumumuzdan görevlendirilecek olan personele faaliyetlerini yürütebileceği irtibat ve çalışma bürosu tahsis edilerek Makamınızca katkı sağlanması hususunda;

Gereğini saygılarımla arz ederim.”

Oğuzhan Bayır

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER