TOKİ konutlarında sorunlar bitmiyor, vatandaş isyan ediyor

Gümüşhane’de yapımı tamamlandıktan sonra asansör ve kaloriferlerin birçoğunun çalışmadığı Çamlıca TOKİ konutlarında vatandaşlar hem yaşanan duruma hem de vurdumduymazlığa isyan etti.

TOKİ konutlarında sorunlar bitmiyor, vatandaş isyan ediyor

Gümüşhane’de yapımı tamamlandıktan sonra asansör ve kaloriferlerin birçoğunun çalışmadığı Çamlıca TOKİ konutlarında vatandaşlar hem yaşanan duruma hem de vurdumduymazlığa isyan etti.

Çamlıca Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 530 konutun teslim edilmesinin ardından vatandaşlar 31 bloktan oluşan devasa sitede sorunlar yumağıyla başbaşa bırakıldı.

Ekim ayı sonlarında konutlarına taşınan vatandaşlar doğalgaz abonelikleri yapılmasına rağmen günlerdir yanmayan kaloriferler nedeniyle zor duruma düşerken, bazı  bloklarda asansörlerin çalıştırılmaması da vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Konuyla ilgili TOKİ’nin sosyal medya hesaplarını mesaj bombardımanına tutan vatandaşlar yaşlı bireylerin merdivenleri çıkamaması nedeniyle hem firma hem de site yönetimini sorumsuzlukla suçlarken, doğalgaz abonelikleri yapılmasına rağmen birkaç blok hariç apartmanlarda kaloriferlerin yanmamasını vurdumduymazlık olarak nitelendirdi.

Birçok sorunla boğuşan bina sahipleri sorumlu bulamamaktan yakınırken, geceleri sıfırın altına düşen sıcaklığın yaşandığı Gümüşhane’de buz gibi evde yaşadıkları için hasta olduklarını kaydeden vatandaşlar defalarca iletmelerine rağmen sorunlarına çözüm bulunamamasına isyan etti.

Konutlarda doluluk oranının yüzde 70’e ulaşmasına rağmen yüzlerce kişinin dairesinde kaloriferlerin yanmaması ve asansörlerin çalışmamasını TOKİ’ye ileten vatandaşlar biran önce asansör ve kalorifer sorunlarının çözümünü istedi.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 17:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakiikat
hakiikat - 4 yıl Önce

Toki binaları satılırken batan geminin malları gibi üşüştünüz. Ortama 280 bin tl ye satıldı. Şehir merkezindeki bina fiyatları da bu toki lerin yüzünden arttı.Eğer Gümüşhaneli değerli hemşehrilerim bu toki satışlara rağbet etmeselerdi fiyatları çok daha düşer bel ki de satılmadığından toki daha duyarlı olurdu. Şimdi ise sen çal sen oyna. Duyan yok, çok Yazık. Sahipsiz memleketin sahipsiz evlatları Allah a emanet olunuz.

Yavuz Selim
Yavuz Selim @hakiikat - 4 yıl Önce

Ancak karalama yapın. İnsanları kışkırtın. Paran var konuşuyosun. Yalan haber yapmayın. İnsanlar evlerinden memnun. Gümüşhane küçük bir il sordum firma işini çok güzel yapmış site yönetimide elinden geleni yapıyor. 15 günde teslimat yapılmış ve firma herkesin tamirat gerektiren işlerini sıra ile yapıyormuş. Ve bir çok kişinin özel iş talebine bile yardımcı olmuş olmaya devam ediyormuş. Sizin ve sizin gibi yalan haber yapanlardan dolayı yaptıkları işten soğumuşlar. Benim gibi araştırsanız böyle suçlama yapmazdınız.

Burak
Burak @hakiikat - 4 yıl Önce

Dayı sen ciddi misin? Bu ekonomik krizde napıcak vatandaş? Dışarıdan 250 bin kredi çekip toplamda 500 600 bin civarı geri ödeyerek g.hanede ev sahibi mi olacak? Böyle bir fırsat varken insanlar değerlendirmek istiyor. Çok boş yaptın valla..

Yavuz Selim
Yavuz Selim - 4 yıl Önce

Belediye iskanı 4 ay beklettiğinde vatandaşın hiç şikayet yoktu. Şimdi şikayet için nerdeyse posta ilan sayfasına ilan verecekler. İnsanoğlu işte

Devletdeyanlışolmaz
Devletdeyanlışolmaz - 4 yıl Önce

Şimdi durum şu evet kaloriferler bi yanıyor bi yanmıyor bu da çok anormal bir durum değil yeni binalar sonuçta bu tarz şeyler olabilir . Asansörler 3 gündür çalışıyor. Vurdumduymazlık diye bişey yok kim yöneticiyi aramış ulaşamamış . Ortada bir uğraş var öyle hemen herşey 4 4 luk olmaz insanlar çabalıyor hemen karalama kampanyası başlatmayın lütfen. Temizlik konusunda daha aidatları vermedik neyin temizliği adamların eline bi para geçsinde kapıcı falan bişeyler olacak elbettte. Türk Milleti olarak çok sabırsız bir milletiz hemen herşey olsun bitsin istiyoruz.

sed
sed @Devletdeyanlışolmaz - 4 yıl Önce

aidatları
vermedik
mi?
126tl
ödedi
herkes.

halkçı
halkçı @Devletdeyanlışolmaz - 4 yıl Önce

ne zaman devletten değil de halktan olmayı öğreneceğiz. devletler ilk kurulduğunda ne için kuruldu? halk için. oysa sizin gibi sürekli devleti kutsayan tipler yüzünden yüzyıllar içinde devlet halk için değil de halk devlet için var anlayışına gelindi. bu yanlış. HALK DEVLET İÇİN DEĞİL, DEVLET HALK İÇİN VAR.

Davut  Şenel
Davut Şenel - 4 yıl Önce

@Toki_Kurumsal ilgililerine,
Gümüşhane, Toki binalarının eksikleri had safada duyan gören ilgili hiç yok !
●Asansörler,
●Kalöriferler,
● Temizlik,
●Engellileri yok sayıyorsunuz !
Lütfen gereğini yapınız !
@tcbestepe @cbsbb
@osmanakgul29 @cihanpektas1
@ercancimen29
13.11. https://t.co/hE9HD4oHH8

Dertli dolap
Dertli dolap - 4 yıl Önce

Hizmete girmeden eskimeye başlayan "yeni"Gümüşhane Devlet Hastanesini TOKİ"nin yaptığını bildiğim
ve önceki yıllar TOKİ yapımı evlerden birisinde bir süre ikamet ettiğim için bu eleştirileri ,daha doğrusu şikayet konularını normal karşılamak gerekir.Hele de, şikayet konusu pasifize illerden Gümüşhane merkezli ise..kural dışı istisna olan sonuçsuz ve lüzumsuz bir tepki sayılabilir.

gamzede
gamzede - 4 yıl Önce

2015 Yılında bitirilmesine rağmen kullanılamayanca,Gümüşhanenin vefakar evladı olduğunu her vesileyle gösteren Kocaeli CHP.Milletvekili muhterem Tahsin Tarhan bey,bu durum üzerine zamanın Sağlık Bakanına altı soru sormuştu.Hepside dikkati calip önem ve özellikte olan bu sorulardan biriside
şu idi:"Hastahane yapılmağa başlamadan yapılacak olan ZEMİN ETÜDÜ,niçin,ihaleyi kazanan şirkete değil de ikincisine verildi?Ne yazık ki,Gümüşhane kamu oyunun çoğunluğu,soruları ve Bakanlığın verdiği cevapları sanırım elan öğrenememiştir.Fikri takip çok yetersiz.

E.S.U
E.S.U - 4 yıl Önce

Hak verilmez alınır. Teslimin birinci haftası TOKI görevlileri ile tartıştım. Sebep eksiklikler ve bu eksiklikleri kabullenmemek. Eksikliklerin onarılması için çırpındık fakat nafile


SIRADAKİ HABER