TOKİ konutlarının geçici kabulü yapıldı

Gümüşhane’nin Çamlıca Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 530 konut inşaatında geçici kabul yapıldı. TOKİ’den gelen heyet eksiklerin tamamlanması için 75 gün süre verdi.

TOKİ konutlarının geçici kabulü yapıldı

Gümüşhane’nin Çamlıca Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 530 konut inşaatında geçici kabul yapıldı. TOKİ’den gelen heyet eksiklerin tamamlanması için 75 gün süre verdi.

1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde 31 bloktan oluşan, ticaret merkezi ve cami inşaatının da bulunduğu konutlar için TOKİ’den gelen geçici kabul heyeti ve kontrol müşavirlik firması yetkililerinden oluşan 11 kişilik heyet 4 gün boyunca konutlarda yaptığı çalışmaların ardından işin geçici kabulünü yaparak eksikleri belirledi.

Tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için yüklenici firmaya 75 günlük süre verilirken, heyet bütün blokları, daireleri, odaları, ortak mahaller dahil olmak üzere hepsini tek tek gezdi, çatılar ve çevre düzenlemesini de kontrol etti.

TOKİ tarafından 23 Aralık 2016 tarihinde ihale edilen 81 milyon 700 bin lira sözleşme bedelli iş için 600 takvim günü belirlenmişti. Başyapı İnşaat tarafından yapılan konutlar BCT & Metroplan İş Ortaklığı tarafından da denetleniyor.

Konutların eksiklerin tamamlanmasının ardından Eylül ayı başlarında teslimlerinin yapılması öngörülüyor. 

Kenti kuşbakışı izleyen manzarasıyla, birbirinin güneşini kesmeyen 2 daire üzerine bloklarıyla, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla, camisi ve ticaret merkeziyle adeta mini şehri andıran yeni TOKİ konutları Gümüşhane’de çok az sayıda konutta kullanılan teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Isı hesapları yapılarak tüm dairelerin 10 santimetre kalınlığında EPS ile ısı yalıtımının yapıldığı, her dairenin kapı ve pencere kenarında 30 santimetre genişliğinde yangın bariyerlerinin koyulduğu, ses yalıtımının yapıldığı konutlarda ayrıca her dairede yangın ve gaz dedektörleri de yer alıyor.

Her bloğun bağımsız olarak doğalgazla merkezi sistemle ısındığı binalarda her dairede ısı pay ölçer bulunuyor. Bu sistemde tüm daireler en az 20 derecelik ısıya sabitlenirken herkes yaktığı kadar gaz parası ödeyecek.

Dairelerde kullanılan camlar da löwe sinerji cam adı verilen bir sistemle yapılırken, bu camlar güneşin zararlı UV ışınlarını içeriye almıyor ama güneşin ısı enerjisini maksimum derecede alıyor.

Bölgede yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşayacağı düşünüldüğünde projeye okul ve sağlık tesisi konulmaması devasa projenin en büyük eksiği olarak görülürken, ilgili ve yetkililerin biran önce planlama yaparak bu sorunu gidereceği düşünülüyor.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tokizede
Tokizede - 5 yıl Önce

Bütün yaz bekledik teslim edilecek diye haziran denildi verilmedi ramazndan sonra denildi yine verilmedi kurbandan sonra denildi yine yok...şimdide kasım deniliyor yeter artık evlerimizi topladık ..perişanız ....

SIRADAKİ HABER