TOKİ’nin yeni ihale tarihleri belli oldu

Gümüşhane’de TOKİ tarafından ihalesi yapılan fakat daha sonra tasfiye edilen 357 konut ihalesi ve katılımcı olmadığı için ertelenen Millet Bahçesi’nin yeni ihale tarihleri belli oldu.

TOKİ’nin yeni ihale tarihleri belli oldu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hasanbey Mahallesi Çamlıca TOKİ’nin altına yapılacak olan 2.etap 357 konut, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet ilköğretim okulu inşaatlarıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 21 Kasım 2022 tarihinde saat 15.00’de yapılacak.

Çamlıca TOKİ konutlarının altında 110 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm kapsamında 31 Mayıs 2021 tarihinde ihale edilen iş kapsamında yüklenici firma ilköğretim okulu çalışmalarına kısmen başlamış, konutların yapılacak 12’si tapulu 85’i belediye arsasında işgalci durumdaki 97 gecekondunun bulunduğu alandaki bazı konutların boşaltılamaması sonucu işin başlayamaması ve artan maliyetler nedeniyle ihale iptal edilmişti.

Millet Bahçesi ihalesi 17 Kasım’da 

Yine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane kent merkezinde yapılacak olan Millet Bahçesi ve sosyal donatılar ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ikinci ihalesi 17 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Hem TOKİ'nin sayfasında hem de EKAP'ta yayımlanan ilana göre ihale 17 Kasım günü 15.00'da e-ihale olarak yapılacak.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak işle başlanacak ihalenin süresi yer tesliminden itibaren 500 takvim günü olarak belirlendi.

“Gümüşhane İli Merkez İlçesi Karaer Mahallesi Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” şeklinde açıklanan ihalede Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Yapılacak Olan 5.559,01 m² İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar ve 15.330,50 m² Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları Yapımı İşi gerçekleştirilecek.

İhalenin teknik dosyasına göre içerisinde bolca yeşil alan ve ağaç, yürüyüş yolları, meydan, kapalı otopark, su deposu ve millet kıraathanesi bulunan işte Halk Eğitimi Merkezinin olduğu kısım ihale dışı alan olarak belirlendi.

Projede içerisinde elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 üniteli, 113 araç kapasiteli, 4 bin metrekarelik kapalı otopark ile kütüphanesi, mutfağı, kafesiyle 361 metrekarelik Millet Kıraathanesi bulunuyor.

Eski Adliye binası ve Hükümet Konağının bulunduğu alanın Millet Kıraathanesi olarak planlandığı proje tamamlandığında kent merkezinin çehresi değişecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
- 2 yıl Önce

Yalandan anca beton yiğini yapiyorlar ne bir bahce ne bir yeşil park alanı nefes alacak yer kalmadi en azindan binalarin etrafini yesil alan birakin

Osman Köse
Osman Köse - 2 yıl Önce

Gümüşhane belediyesine Gümsaş yaşamevlerini soran yokmu!

Ahmet BAL
Ahmet BAL - 2 yıl Önce

Gümsaş yaşam evleri ne durumda. Buralardan ev alan yok mu? Neden kimse birşey demez? Gümsaş yaşam evlerini bitiremeyeceksiniz. Aylık alınan paraları ne yapılıyor. Kim denetliyor

Memleket Sevdalısı
Memleket Sevdalısı - 2 yıl Önce

Millet bahçesi için Valiliğin yıkılması tamamen müsriflik. Gümüşhanenin parklarında doluluk oranı %30
Kaldı ki Milli Eğitim ve Halk Eğitimin yeri ile Valiliğin arkasındaki yeşil alanlar Millet bahçesi için fazla bile. Ekonomimiz israf yatırımları yerine üretim ve istihdam kaynaklı projelere gebedir. Estetik yatırımları ile flört etmeye devam edersek korkarım ki bu aşk başlamadan bitecek..

SIRADAKİ HABER