Torul demokrasi nöbetine aralıksız devam ediyor

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 12.gününde 'Hep birlikte Torul'uz' etkinliği düzenlendi.

Torul demokrasi nöbetine aralıksız devam ediyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 12.gününde 'Hep birlikte Torul'uz' etkinliği düzenlendi.

Hükümet Konağı önünden etkinliğin yapıldığı ilçe merkezindeki alana kadar mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan programa akşam saatlerindeki Demokrasi Nöbeti uygulamasıyla devam etti.

Etkinliğe Vali Okay Memiş, İl Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İlçe Jandarma Komutanı Talip Kahraman, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, köy ve mahalle muhtarları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konser verdiği etkinlikte ilçe sakinlerinden 10 yaşında ki Seyhan Agah Şimşek tarafından İstiklal Marşı okundu.

“İLK, EN NET VE EN SERT TEPKİYİ GÜMÜŞHANE VERDİ”

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin darbe girişimine Türkiye’de ilk ve en net ve sert tepkiyi gösteren il olduğunu belirterek, “Bütün kamu görevlilerimiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, STK’larla, vatandaşlarımızla darbeyi öğrendiğimiz ilk andan itibaren Anayasa’dan ayrılmayacağımıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde olduğumuz konusunda en net haykırışı Gümüşhane olarak biz ilan ettik” dedi.

“YAKLAŞIK 250 ŞEHİT VERDİK BU MÜCADELEDE”

Türki Silahlı Kuvvetler (TSK) içerisine yerleşmiş asker kıyafeti giymiş hainler amaçlarına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, TSK içindeki gerçek askerlerle, kahraman emniyet mensuplarıyla ve vatandaşlarla birlikte karşı durduklarını dile getiren Vali Memiş, “Yaklaşık 250 şehit verdik bu mücadelede. Sivil vatandaşlarımız kendisini tankların önüne siper etti. Bu dik duruşla şehit olan hemşehrilerimiz var. Gümüşhaneli Şerife Boz ablamız gibi darbeye karşı direnen sembol hemşehrilerimiz var” diye konuştu.

“SİZLERİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR”

OHAL konusunda Gümüşhanelilerin müsterih olmalarını isteyen, OHAL’le ilgili Gümüşhane’de vatandaşların günlük hayatında en ufak bir değişiklik ve aksama olmayacağının altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi: “Devlet olarak bizler FETÖ’cü unsurları, darbe teşebbüsünde bulunanları devlet olarak tüm kademelerden söküp atacağız. Bu işlemleri yaparken sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Biz FETÖ’cüler gibi insanlar hakkında sahte ve düzmece deliller üreterek değil, devlet olmanın gereğiyle hareket edilecek. Hiçkimseye haksızlık etmeden, kılı kırk yararak bu süreci tamamlayacağız ve bu yapıyı devletin tüm kademelerinden sizlerin de desteğiyle inşallah söküp atacağız.”

“HAİNLERE KARŞI BİZ HEP BURADA OLACAĞIZ”

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise Demokrasi Nöbetinde 12.güne ulaştıklarını belirterek, “15 Temmuz akşamından beri Torullu hemşehrilerimle bir kez daha gurur duyma şerefine nail oldum. Torul meydanları o günden beri hiçbir şekilde boş bırakılmadı. Çok güzel bir şekilde destek verdiler, en sert şekilde darbecilere tepkilerini gösterdiler. Ne kadar darbe olursa olsun, hainlere karşı biz hep burada olacağız” diye konuştu.

“İDAM TALEP EDİYORUM”

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise “Bizim duygularımızı sömürmüş ama Amerika’ya uşaklık etmiş, Türkiye’nin kalkınmasını kıskanmış bu satılık hainler adil yargıçların karşısında hak ettiği cezaya çarptırılacaktır. Ben Torul’un sesi olarak yüce Meclisimizden idam cezasının gelmesini talep ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen içimizdeki ve dışımızdaki tüm fitneleri yok etsin, birliğimizi daim etsin” dedi.

Program ilahi ve tasavvuf müziği dinletisi ile son bulurken Demokrasi Nöbeti uygulaması ise sabaha kadar devam etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 02:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER