Torul’da 15 Temmuz koşusu yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu tarafından öğrenci koşusu düzenlendi.

Torul’da 15 Temmuz koşusu yapıldı

İlçedeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan yarışma öğrenciler arasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı inanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağımızı taşımak, milli ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi

Yarışma sonrasında yapılan ödül töreninde konuşan Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, “Bir 15 Temmuz daha yaklaşırken okulumuzun düzenlemiş olduğu bu etkinlikle 15 Temmuz'u hatırlıyoruz ve anıyoruz. Aslında hiç unutmamamız gerekiyor. Hain darbecileri, onların sinsi taktiklerini, amaçlarını, geri planda duran ama amaçları ülkemize zarar vermeye çalışanları unutmamak gerekiyor. Bunun tersine, demokrasiye inancı, millet iradesini önemseyerek ve yaşatarak; şehit ve gazilerimizi de anarak 15 Temmuzu unutmamak gerekiyor” diyerek yarışmaya katılan öğrencilere, tertip komitesi ile emeği geçen öğretmen ve yöneticilere teşekkür etti.

Törende dereceye giren öğrencilerimize madalya ve ödülleri Kaymakam Ayaz, Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından verildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ise 15 Temmuz Koşusuna desteklerini esirgemeyen Kaymakam Orhan Ayaz ve Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ile yarışmanın düzenlenmesinde emek harcayan ve düzenleyen Torul İmam Hatip Ortaokulu yönetimine, yarışmaya katılan öğrenciler ile öğretmen ve yöneticilerine teşekkür etti.

Yarışmada ortaokul kızlar kategorisinde Kirazlık Cumhuriyet Ortaokulundan Nurdan Özkan, Ortaokul erkekler kategorisinde Atatürk Ortaokulundan Muhammet Taha Tosun, Lise kızlar kategorisinde Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesinden Canan Aksoy, Lise erkekler kategorisinde Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesinden İlhan Taşkın birinci oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER