Torul’da el emeği göz nuru sergisi

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin dört alık çalışmaları vatandaşların beğenisine sunuldu.

Torul’da el emeği göz nuru sergisi

Torul Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ilçe merkezinde 6, Altınpınar ve Zigana Köylerinde 1’er olmak üzere toplamda açtığı 8 kursa katılan kursiyerin el emeği göz nuru eserleri için sergi düzenledi. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü binasında Çarşamba günü açılan sergide her biri birbirinden güzel yüzlerce eser vatandaşların beğenisine sunuldu.

Covid-19 salgını gölgesinde açılan kurslar zaman zaman kesintilere uğrasa da 8 usta öğreticinin öncülüğünde 100’ün üzerinde kursiyer el becerilerini sergileme fırsatı buldu. Toplam 4 aylık bir süre içerisinde ilmek ilmek işlenen sanat eserleri ile ilgili olarak sorularımızı cevaplayan Usta Öğretici Gülten Özer, çok kısa bir sürede, pandeminin zorluklarına karşın bu denli zengin bir sergi açmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başta eğitime katılan kursiyerler olmak üzere İlçe Kaymakamı Ömer Said Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ve Halk Eğitim Müdürü Necmi Bayram’a teşekkür eden Özer, “Kadınlarımızın el becerileri takdire şayan. El nakışları, iğne oyaları, rölyefler, tel kırma, ahşap boyama, yöresel kıyafetler ve işlemeleri gibi onlarca farklı tarzda yapılmış adeta sanat eserlerine imza attılar. Genelde her kursumuzun ürünlerini ayrı ayrı sergilerken bu kez karma bir sergi oluşturduk. Kurslarımız hali hazırda devam etmekle birlikte Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu sergimiz Cuma gününe kadar açık olacak. Kurslarımızın tamamlanması ile birlikte tüm kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazanmış olacaklar. Bu ve benzeri kurslarımızda tüm vatandaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz” dedi. 

İlçe Merkezinin dışında Altınpınar ve Zigana Köylerinde de açılan kursların köy kadınlarının özverisi ile açık tutulabildiğine işaret eden Zigana Köyü Usta Öğreticisi Ayşe Özgün ise “Daha merkezi bir yer olması hasebiyle Tarihi Camimizin sosyal tesislerinde düzenlediğimiz kursumuz, kesintilerle de olsa son derece verimli geçti. Mevsim itibari ile yoğun işleri arasında bu tür bir organizasyona zaman ayıran köy kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Zaman geldi evlerini, çocuklarını, bağ bahçe işlerini birbirlerine, zaman geldi evlerdeki büyüklerine emanet eden kadınlarımız zorlu koşullara rağmen kurslarımıza ilgi gösterdiler. El emeklerini göz nurlarını harcadılar. Sonuç olarak da ortaya kaliteli eserler koydular. Her birinin ellerine sağlık” diye konuştu. 

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce içerisinde bulunduğumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında ilk kez kutlanan hafta, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla düzenleniyor.  Etkinlikte bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bakanlığa bağlı 81 İl Müdürlüğünce kutlanan hafta çerçevesinde Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sergi, bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden sadece bir tanesi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER