Torul’da minik öğrenciler satranç yarışmasında ter döktü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde “Minik Ellerden Gelecek Hamlesi” projesi kapsamında okulöncesi öğrencileriyle ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencileri arasında Satranç Turnuvası düzenlendi.

Torul’da minik öğrenciler satranç yarışmasında ter döktü

Okulöncesi öğrencileriyle ilkokul 1 ve 2 sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Satranç Turnuvası Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, okul ve kurum yöneticileriyle, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı yarışma sonucunda okulöncesi kategorisinde Fatih Anaokulu öğrencilerinden Öykü Merve Baydar birinci, Celal Berk Kudu ikinci, Göktuğ Kurt üçüncü, 1. ve 2. sınıflar arasında ise 15 Temmuz Şehitler İlkokulu öğrencisi Eymen Vamin birinci, Kirazlık Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Abdussamet Bayrak ikinci, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu öğrencisi Muhammed Kayra Özdemir, Aktaş İlkokulu öğrencisi Mustafa Öztürk ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Alperen Konak üçüncü oldu.

Yarışma sonunda öğrencilere katılım belgesi, çeşitli hediyeler ve dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, yarışmada emek harcayan öğrenci, öğretmen ve veliler ile Satranç İl Temsilcisi Yasin Demir'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Minik Ellerden Gelecek Hamlesi” projesi ilçe genelinde zamanının çoğunu bilgisayar ve telefon başında, televizyon karşısında geçiren öğrencilerin zihin jimnastiği yapabilecekleri, velileriyle vakit geçirebilecekleri satranç oyununun öğrenilmesi sağlamak ve erken yaşta öğrencileri satranç ile tanıştırarak zihinsel, sosyal ve psikolojik açıdan gelişmelerine imkân sağlamak amacıyla başlatıldı..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER