Toz sorunu 6 ayda giderilecek

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasının neden olduğu tozlanma sorununun en geç 6 ay içinde kesin çözüme kavuşturulması kararlaştırıldı.

Toz sorunu 6 ayda giderilecek

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasının neden olduğu tozlanma sorununun en geç 6 ay içinde kesin çözüme kavuşturulması kararlaştırıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve Vali Okay Memiş başkanlığında Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, ilfi fabrikanın Genel Müdürü Nihat Kılıç, Arzularkabaköy Belediye Başkanı Necati Uçan, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve belde sakinlerinin de katıldı.

“Hiçbir ölçüme bile gerek yok, göz görüyor oradaki tozlanmayı”

Toplantıda yaptığı konuşmada Arzularkabaköy’deki aşırı toz sebebiyle vatandaşların günlük yaşamının çekilmez hale geldiğini ifade eden Vali Memiş, “Cumartesi günü vatandaşlarımız bir eylem yaptılar. Tabi eylemi hukuken çok doğru bulmuyoruz ama eyleme sebep olan tozlanmanın da kesinlikle bertaraf edilmesini sağlamak durumundayız. Hiçbir ölçüme bile gerek yok, göz görüyor oradaki tozlanmayı. Bunun inkar edilebilir bir tarafı yok. Yine Nazlıçayır Köyü’nün de yer aldığı grup yolunda da aynı durum söz konusu. Aşkale Çimento geçen sene o yolu emisyon asfaltla yapmıştı ama hiçbir işe yaramadı ve bozuldu. Şimdi fabrikayla anlaştık ve bu hafta ihalesi yapılacak. Çimentoyu onlar verecek, işçiliği de biz yapacağız ve o yolu tamamen beton yapacağız inşallah” dedi.

“Biz yetkilerimizin farkındayız ve bunu kullanacağız”

Fabrikayı işleten şirketin hem Gümüşhane’ye hem de Türkiye’ye katma değer katan bir işletme olduğunu kaydeden Vali Memiş, “İlimizde istihdam da sağlıyorsunuz, bunun için size teşekkür ediyoruz. Ama lütfen bu tozlanma hadisesini bertaraf edecek olan yatırımları yapın artık! Aksi takdirde, biz yetkilerimizin farkındayız ve bunu kullanacağız. Ceza işlemine gerek kalmaksızın yapılması gerekenler yapılırsa bundan hepimiz mutlu oluruz. Burada artık ikazın ötesinde bir durum var ve biz gerekeni yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir mazeret çevrenin önünde olamaz”

Gümüşhane Milletvekilimiz Hacı Osman Akgül ise Cumartesi günü yapılan eylemin fabrikadaki olumsuzlukların yaşamı tehdit eder bir boyuta ulaşmış olması nedeniyle, olumsuzlukların giderilmesi yönünde vatandaşların duyarlılığı olduğunu dile getirerek, “Her ne şekilde olursa olsun, hiçbir mazeret çevrenin önünde olamaz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Önce insan diyen bir iktidarın mensubu olarak söylüyorum ki; bu işletme oradaki insanların yaşamını tehdit eden her konuyu dikkate almak zorundadır. Bunun affedilir bir tarafı yok. Buranın ülke ekonomisine katkıları vardır ama bizim en önemli önceliğimiz vatandaşımızın sağlığını korumaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra belde sakinleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri çözüm önerilerini aktarırken, firma yetkilileri de aşamalı olarak yapacakları yatırımlarla toplamda 6 aylık süre sonunda sorunu çözecekleri taahhüdünde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 22:38

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER