TS EN ISO 9001 kalite yönetim sistemi eğitimleri başladı

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına Sunulan ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları uygulanan proje kapsamında Gümüşhane’de 5 gün süre ile verilecek olan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi eğitimleri başladı.

TS EN ISO 9001 kalite yönetim sistemi eğitimleri başladı

GTSO Toplantı salonunda düzenlenen eğitim programının açılışında yürütülen projenin ve düzenlenen eğitimlerin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara göstermiş oldukları yakın ilgi için teşekkür eden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımızın desteği ile yürüttüğümüz proje kapsamında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel, Dokümantasyon, İç Tetkik ve Proses Eğitimi konularında toplam 5 gün ve 40 saat sürecek bir eğitim programımız mevcut. Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz kalkınacaksa bu bilgi ekonomisi ile olacak. Beş günlük eğitim programı kapsamında sizlere  Çalışma hayatımızda, işyeri ve iletmelerimizde karşımıza  sıklıkla çıkacak kalite yönetim sistemi üzerine önemli bilgiler aktaracağız. Türk Standartları Enstitüsünde görev yapan ve ülkemizin önemli uzmanlarından bir tanesi olan Kadir Yaşar Efendioğlu sizlere TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Temel Dokümantasyon, İç Tetkik ve Proses Eğitimi konularında çok değerli bilgiler aktaracak. Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği Gümüşhane Şubemizin yapmış olduğu proje ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımızın desteği, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası katkıları ile sizleri burada ağırlamış olmaktan duyduğumuz mutluluğu da sizlerle aktarmak istiyorum. Yine bizleri bu tarz eğitimler düzenlememizde bizleri teşvik eden üyelerimize, girişimcilerimize siz değerli katılımcılarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü sizler olmazsanız, sizler üretmezseniz sizler ticaret yapmazsanız Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olmaz. Burası sizin yeriniz. Eğer sizler varsanız burası var ve bu eğitimler düzenleniyor. Bugün ülke olarak geç kaldığımız konuların bir tanesi de üreticinin ve özel sektörün standartları ve standartların kendi ürettikleri ürün ve hizmete sağlayacağı katma değeri yeterince bilmemesi ve bunun için uygulamaması. Türk özel sektörü olan diğer dünya ülkeleri tarafından uygulanan ve çağımızın gerekleri doğrultusunda sürekli revize edilen Kalite Yönetim Sistemlerini iyi bir şekilde takip etmeli ve ülkemizde yetkilendirilmiş kuruluş olan Türk Standartları Enstitüsünün kalite yönetim sistemlerini en iyi şekilde işletmelerimizde uygulamalıyız” dedi.

“Hedeflerimizden bizleri uzaklaştıracak riskleri belirlemeli ve etkin bir şekilde yönetmeliyiz”

İş hayatında birçok sorunlar ve tehditlerin kendilerini beklediğini anlatan Akçay, “İş hayatımızda belirlediğimiz hedeflerimizden bizleri uzaklaştıracak riskleri belirlemek ve bu riskleri birer fırsata çevirmek için etkin bir kalite yönetim sistemine sahip olmalıyız. Bunun yolu da bilgi sahibi olmaktan geçiyor. Bizlerde düzenlediğimiz bu eğitimler sayesinde iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu konularda onları bilgilendirmeye ve doğru yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Ben tekrar değerli katkılarınız için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, düzenlenen eğitimlerin sizlere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel, Dokümantasyon, İç Tetkik ve Proses Eğitimi konularından oluşan ve 5 gün sürecek eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER