Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen programda TÜBİTAK Karadeniz Bölge Sorumlusu Erzurum Teknik Üniversitesi TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Prof. Dr. Birol Sosyal sunum gerçekleştirdi.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, hedeflerinin bilgiyi becerilere dönüştüren bir nesil yetiştirmek, TÜBİTAK projeleriyle öğrencilere fırsatlar sunmak ve bilimsel çalışmalara meraklı çocukları desteklemek olduğunu söyledi.
Proje kültürünün eğitimdeki önemine dikkat çeken Doğan, “Eğitimdeki başarımızı artırmak için proje çalışmalarını derinleştirerek öğrencilerimizin yaratıcılığını geliştirmeyi sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitimdeki dönüşüm öğrencilere düşünme, analiz yapma ve çözüm üretme gibi beceriler kazandırmaya odaklanıyor. Bu model öğrencilerimizin bilgiyi yalnızca öğrenmelerini değil, aynı zamanda bu bilgiyi hayatta uygulayabilmeleri için gerekli becerilere dönüştürmelerini amaçlıyor” dedi.
Gümüşhane'nin TÜBİTAK projelerinde her geçen yıl daha güçlü bir şekilde yer aldığı dile getiren Doğan, “Eğitime verdiğimiz destekle, geleceğe daha donanımlı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi sürdürüyoruz. Geleceği şekillendiren projelere ilham vermek, öğrencilerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmek adına bu tür etkinliklerin düzenlenmesi büyük bir önem taşıyor. Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilere sunduğumuz fırsatlar sayesinde bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve yaratıcı projelerin artan sayıda gerçekleştirilmesi, eğitimdeki başarımızı her geçen gün daha da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, TÜBİTAK projelerine katkı sağlayan isimlere plaket takdim etti.
Etkinliğe Doğan’ın yanısıra Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Yüzgeç, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.
İl milli eğitim Müdürümüz sayın şenol Doğan model olarak seçtiği Bilginin beceriye dönüştürülmesi proje olarak gelişmiş ülkelerin benimsediği projelerden birisidir.bence gümüşhane Milli Eğitimi bu etkinlikleri ile başaryı mutlaka yakalıyacaklardır.
yarımasırdan daha fazla geçmişi olan TUBİTAK ın kurulduğu yıllarda bu kuruma giren bazı öğrencilerin öğretmeni olma onurunu taşıdığım için mutluyum.
Gümüşhane lisesi bu kurumun yayınladığı derginin abonesi olmuştur.(1965-70). sayın şener kurum otoriteleriyle öğretmen ve öğrencilri buluşturması önemli bir etkileşimdir.
Gül Bahçesinden gül toplamak gibi bir şey.
Öğrenciler bilge kişilerle birlijte olmak onları tanımakla kendilerinde kuvvet bulacak ve büyük başarılar için çaba gösterme çabasında olacaklardır. Bu çok önemli. Neslimiz Atalarından geri kalmayacak ileri hedeflere koşar adımlarla yaklaşma başarısını göstereceklerdir.
Böylesine kaliteli buluşmalar yaygınlaştırılmalı yeni modellerle buluşma şansı yakalanmalıdırç
Tebrikler Milli Eğitim Müdürü Şenol Dğğan ve emeği geçöen herkes.