TÜGVA Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane 4.olağan il genel kurulu yapıldı. Tek listeli kongrede mevcut başkan İsrafil Nas yeniden başkanlığa seçildi.

TÜGVA Genel Kurulu yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen genel kurul Kur’an-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TÜGVA İl Temsilcisi İsrafil Nas yaptığı açılış konuşmasında TÜGVA’nın 81 il ve 571 ilçedeki temsilcilikleriyle bünyesindeki 41 yurt, 40 icathane, 80 kıraathane, 300 gençlik merkeziyle, yüz binlerce üyesiyle Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi haline geldiğini söyledi.

TÜGVA’nın burslarıyla, yurtlarıyla, eğitim-öğretim çalışmalarıyla, kamplarıyla, kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle gençlerimizin hayatlarının her alanında verdiği hizmetler her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Nas, “Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da faaliyet gösteren vakfımızın kuruluş gayesine uygun şekilde iyiyi, güzeli, hakkı, adaleti esas alan çalışmaları geleceğimize güvenle bakmamızı sağlıyor. Gençler, aradığımız şey; Hazreti Âdem Aleyhisselamdan bugüne insanlığın iman ve hikmet ocağında şekillenmiş tüm birikimdir. Aradığımız şey; Peygamber Efendimiz Aleyhisselamdan bugüne İslam medeniyetinin inanç ve ilim membaından süzülüp gelen tüm hazinelerimizdir. Aradığımız şey; milletimizin Malazgirt’ten bugüne coğrafyamıza bilek gücü ve gönül enginliğiyle ilmek ilmek okuduğu tüm değerlerimizdir. Aradığımız şey; asırlık kayıplarımızın ardından her alanda yeniden yükselişimizin ifadesi olan, hep birlikte verdiğimiz işte bu mücadeledir. Bir yandan ülkemizin ve milletimizin yükselişinin maddi temellerini inşa ederken, onunla beraber yeni nesillerin kalplerini, gönüllerini, ruhlarını doyuracak iman çatısını da kurmalıyız. Ecdadımız bu şekilde üç kıta, yedi iklimde barışın, adaletin, huzurun, refahın bayrağını dalgalandırmıştır. Evet, bu toprakları bizlere eline, beline, diline sahip olma düsturuyla verdikleri mücadele sayesinde vatan olarak bırakan ecdadın her birini rahmetle, şükranla, tazimle yâd ediyoruz. Rabbim bizlere de onlar gibi bu topraklara imanın, ilmin, irfanın, cihadın buğdaylarını ekmeyi, onlar gibi bu buğdayları gönül pazarında kavurarak harmanlamayı nasip eylesin diyorum. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Genel Kurulda görev alacak kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Faaliyetlerin sunumunun ardından sinevizyon gösterimiyle devam eden genel kurulda protokol konuşmalarının ardından yeni yönetimin açıklandı, berat belgesi takdimi ve aile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İsrafil Nas başkanlığındaki TÜGVA’nın yeni yönetiminde Cabir Nas, Mücahit Altuncu, Eyüp Gücü, Emir Ali Güner, Semanur Direk, Musa Şahinduran, Eyüp Uçan yer aldı.

Programa Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Enes Kayabaşı, UİD Genel Başkanı Köksal Kuş, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram Nazır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, kurum müdürleri, STK başkanları, TÜGVA gençliği ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER