TÜGVA Gümüşhane İl Temsilciliği Açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilciliği, geniş katılımlı bir törenle açıldı.

TÜGVA Gümüşhane İl Temsilciliği Açıldı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilciliği, geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Gümüşhane Belediyesi’nin 5. katında bulunan temsilciğin açılış törenine Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi üyesi Zülfikar Bal, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcıları Suat Kır ile Fatih Coşan, vakfın bölge ve il temsilcileri, kurum müdürleri ve vakıf üyesi gençler katıldı.

Törende Türkiye Gençlik Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Ömer Atalay, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Coşan ve Gümüşhane belediye Başkanı Ercan Çimen’in selamlama konuşmalarının ardından konuşan Vali Yücel Yavuz, Türkiye Gençlik Vakfı’nın, Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlandığını ve 51 ilde de temsilcilik açtığını söyledi.

Daha önce de ‘bu ülke ve bu millet için neler yapabiliriz’ gayesiyle yola çıkan birçok vakfın da açılışına katıldığını belirten Vali Yavuz, “Her geçen gün yeni bir heyecan ve azimle bu işlerin meydana geldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz ve son olarak da bugün TÜGVA Gümüşhane İl Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Daha önce açılan vakıfların ve bugün açılışı gerçekleştirilen TÜGVA’nın ortak gayesinin, milli şuura haiz, manevi değerlerle bezenmiş, ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını seven ve insanlara her zaman hayır ve hasenatla yaklaşmak duygu ve düşüncesinde olan bir millet oluşturmak olduğunu ifade eden Vali Yavuz, orta veya kısa vadede siyasetçi, bürokrat ve işadamı olarak bu ülkeye hizmet edecek olan gençlerin çok ciddi bir cesaret ve özveri gerektiren bu işe atılıyor olmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Vali Yavuz, “Burada sizlerin göstermiş olduğu bu tablo, bizlerin geleceğe yönelik olarak ümidini artırıyor ve güvenimizi pekiştiriyor. Bu manada sizlerin ülkemiz genelinde yapacağınız etkinliklerde temel olarak alacağınız ve kendinize şiar edineceğiniz husus açık ve net olarak, Peygamber Efendimizin sünnetini ve Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde öğrenip, toplumun her anına ve zerresine hissettirerek, uygular hale getirmektir. Bu sağlandığında bütün sorunların aşılacağını bilen bir nesli de burada görmekten ayrıca mutlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmasında, son dönemde Türkiye’ye yönelik dış kaynaklı olarak gerçekleştirilen siber saldırılara da değinen Vali Yavuz, bu saldırılara yönelik bütün tedbirlerin alındığını ve hiçbir hizmetin aksamadığını ifade ederek, “Bu saldırılar, küfrün tek millet olduğunun göstergesidir. Bizim kendimizden başkasından fayda göremeyeceğimiz gerçeğini somut bir şekilde izlediğimize göre, yapmamız gereken, öz benliğimize dönerek, milli ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde pekiştirmek ve bu tür sıkıntılı durumları en az zararla atlatmayı bilmektir. Bu sebeple bu tür organizasyonlar önemli. Gençlerimizin bu şekilde bir araya gelerek, sadece kendilerine değil etraflarındakilere de faydalı olma gayesiyle yola çıkmaları çok önemli” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri ile birlikte kesilmesinin ardından tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2015, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER