Turizm haftası kutlanıyor

Gümüşhane’de 46.Turizm Haftası açılış programı gerçekleştirildi.

Turizm haftası kutlanıyor

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen program Gümüşhane tanıtım filminin izlettirilmesiyle başladı. 

Günün anlam ve önemine dair sunum eşliğinde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, “Son yıllarda ilimiz genelinde turizm odak noktalarımızın alt ve üst yapı yatırımlarına yönelik önemli projeler yürütülmüş, ulaşım imkanları geliştirilmiş, yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur. Bütün kurumlarımızın şehrin turizmine katkısı var. Valiliğimiz koordinasyonunda kamu eliyle yapılan çalışmaların ana hedefi ilimize gelen ziyaretçi sayısını artırmak, turizm istihdamının artmasını sağlamaktır. Gümüşhanemiz en güzel dağların, en güzel ırmakların, en güzel toprakların, en güzel ağaçların, en güzel güneşin, en güzel yemeklerin, en güzel meyvelerin, en sıcak en içten gülümsemelerin, velhasıl yaşanacak en güzel zamanların ilidir” dedi.

Ateş’in konuşmasının ardından Gümüşhane'nin kültür ve doğal değerleri video gösterisi, Gümüşhane yöresi türküleri mini konseri, halk oyunları gösterisi ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Coğrafi işaretli ürünlere yönelik yaptıkları çalışmalar nedeniyle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’a, Ramada Gümüşhane otelini Gümüşhane’ye kazandıran Zekai Araz’a ve tur firması sahibi Numan Kara’ya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Ödülleri takdim eden Vali Yardımcısı Mustafa Pala, burada yaptığı konuşmada turizmin sevgi, emek ve hizmet istediğine vurgu yaparak, “Turizm ev sahipliğidir, memleket sevdasıdır, misafirperverliktir. Bizler memleketimizi ne kadar iyi tanırsak o kadar iyi tanıtabiliriz. Dolayısıyla turizm sadece bir gezi, ziyaret değil aynı zamanda bir ekonomik faaliyet ve istihdam alanıdır” diye konuştu.

Salonu dolduran gençlere seslenen Pala, “Gümüşhane’yi tanıtacak olan sizlersiniz. O yüzden Gümüşhane’yi önce sizlere tanıtmak zorundayız. Turizm Türkiye için çok büyük bir ekonomik faaliyet alanı. El birliğiyle bütün değerlerimizi yaşatıp geleceğe aktarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kültür merkezi girişinde “İlimizdeki tarihi köprü ve çeşmeler", "İlimize ait coğrafi işaretli ürünler", "İlimize ait yöresel el sanatları ürünleri" konulu sergilerin gezilmesiyle program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER