Turizm öğrencilerinden staj öncesi son uygulama

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tanıtım etkinliği düzenlendi.

Turizm öğrencilerinden staj öncesi son uygulama
Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tanıtım etkinliği düzenlendi.

Okulun uygulama atölyesi olan Işıl restoranda yapılan okul tanıtım etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Teftiş Kurulu Başkanı Özcan Kol, , Şube Müdürleri Nilgün Seçen, Cemal Karabulut, merkez ilçedeki ortaokulların müdür, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri katıldı.

Eski adı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi olan Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri müfredatları gereği 5 ay sürecek staj öncesi son uygulamasında konuşan Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Türkiye ve Gümüşhane’nin en önemli kalkınma hamlelerinden biri olan turizm sektörüne gençleri kazandıran öğretmen ve yöneticilere teşekkür etti.

Okul Müdürü Hamit Tanış ise katılımcılara okul hakkında brifing verdikten sonra Gümüşhane’nin eğitim yöneticilerine, ortaokulların yönetici ve öğretmenlerine okulu daha iyi tanıtmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Tanış, turizm alanına nitelikli eleman kazandırmayı amaçladıklarını, okulda yiyecek-içecek alanı mutfak (aşçı)  ve servis dallarında eğitim verdiklerini, turizm sektörünün ihtiyacını karşılamak amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren pastacılık dalı, konaklama ve seyahat hizmetleri alanı ön büro (resepsiyon) ve kat hizmetleri dallarında da eğitim vereceklerini, mezun olacak öğrencilerin iş bulma sıkıntısı olmadığını, üniversiteye sınavsız ve ek puan alarak avantajlı gideceklerini belirtti.

Katılımcıların ve alan öğretmenlerinin alan ve dallarla ilgili karşılıklı soru ve cevap etkinlikleriyle toplantı sona erdi.  
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER