Türk işi karavan

Gümüşhane’de şehir hayatından uzaklaşmak ve hafta sonları doğaya çıkarak konaklamak isteyen servis şoförü Volkan Sarı, eski bir kamyonun üzerine ahşaptan yürüyen ev yaptı.

Türk işi karavan
Gümüşhane’de şehir hayatından uzaklaşmak ve hafta sonları doğaya çıkarak konaklamak isteyen servis şoförü Volkan Sarı, eski bir kamyonun üzerine ahşaptan yürüyen ev yaptı.

Merkeze bağlı Karamustafa köyünde oturan Volkan Sarı (38), “yürüyen ev” hayalini gerçekleştirmek için eski bir kamyon satın alarak, Daltaban semtindeki sanayi sitesinde, kamyonun kasasına kendi imkânlarıyla ahşap ev yapmaya başladı.

Arkadaşının yayladaki evinin taşınabilen modelini yapmayı hayal ettiğini ve hayalini gerçekleştirmek için kamyon kasasına ev kurmaya karar verdiğini belirten Sarı, “Bunun için çalışmalara başladım. İlk olarak eski bir kamyon buldum ve bakımını yaptırdım. Daha sonra kamyona evi kurmaya başladım. Kısa sürede evi bitirmeyi planlıyorum. Bittiğinde yürüyen bir evim olacak” dedi.

Ahşap evin dış yüzeyini “OSB” denilen plaka levhayla kapladığını ifade eden Sarı, “Dış yüzeye yalıtım yaptık. İçinde lambri kullandık, tabanı da laminant parkeyle döşedik. Çatıya da aynı şekilde lambri kullanıp izolasyon yaptık. 12 metrekare büyüklüğünde olacak taşınabilir evin içinde şark köşesi de yapacağım. Yürüyen evimde ranza, mutfak ve banyo da olacak. Balkonun üzerinde aşırı güneş ve yağmurdan korunmak için tente yer alacak” diye konuştu.

20 BİN LİRAYA MAL OLDU

“Yürüyen ev” adını verdiği çalışması tamamlandığında hafta sonları dağ ve yaylalara gideceğini anlatan Sarı, “Doğaya aşık bir insanım. Arkadaşlarımla hafta sonları doğaya çıkarak konaklayacağız. Stresimizi atıp döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Sarı, kamyon dahil tüm malzemelerin 20 bin liraya mâl olduğunu, işçiliğin çoğunu kendisinin yaptığını, sanayi sitesindeki arkadaşlarının da kendisine yardım ettiğini kaydetti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER